Search by category:
Egyéb kategória

Könyvtári és könyvbódés olvasmányok a könyv hónapjában

Könyvtári és könyvbódés olvasmányok a könyv hónapjában
Száz Ildikó
2021. 03. 03., sze – 07:12

2021. március 3., szerda – 16:24
Vágsellye

Friss ikon
Off

Törzs

Miután a magas fertőzöttségi arány miatt fekete zónába került a Vágsellyei járás, a könyvtár üzemeltetője kénytelen volt teljesen lezárni a könyvtárat. Február 17-től újra lehet könyveket kölcsönözni, de csak előzetes rendelés alapján. A küldeményt egy kisablakon vehetik át a könyvtár alkalmazottjától a lakosok, munkanapokon 9-től 15 óráig. Csak azok kölcsönözhetnek könyvet és érkezhetnek az átvevő ablakhoz, akiknek hét napnál nem régebbi negatív koronavírus-tesztjük van. A könyvrendeléseket a kniznica@sala.sk címen, továbbá a 031/ 7712 228-as, vagy a 0948/ 196 600-as telefonszámon adhatják le az olvasók. Kizárólag az előre megrendelt könyveket adják ki a lakosoknak, helyben nem lehet újabb kiadványokat választani. Az előzetes rendelést leadó olvasókat rövid idén belül elektronikus levélben tájékoztatják a könyvtár dolgozói arról, mikor vehetik át a könyvcsomagot. A Ján Johanides könyvtár honlapján lévő katalógusból magyar, szlovák, cseh és számos más nyelvű irodalomból válogathatnak az érdeklődők. Vágsellyén a Vág lakótelepen lévő kis parkban és a Vágvecse városrészben lévő téren is van könyvbódé, ahonnan a lakosok ingyen választhatnak olvasnivalót. Miután elolvasták a kölcsönkönyvet, visszahozhatják, vagy egy másik olvasmányt helyeznek be helyette a fabódéba. A 2019 márciusától működő könyvbódék közelében térfigyelő kamerák vannak.

A vágvecsei könyvesbódén lévő feliratból kiderül, nem véletlenül helyezték ki a csinos, faragott ládákat márciusban, a könyv hónapjában. Ilyen módon szeretnék népszerűsíteni az olvasást a vágsellyei önkéntesek, akik a bódékat is saját költségen készítették el.

Bevezető
Vágsellye |

A vágsellyei Ján Johanides városi könyvtárat idén január végén megnyitották, majd ismét bezárták. Jelenleg a központ dolgozói egy kisablakon át szolgálhatják ki az olvasókat.

Település / hely
Vágsellye

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment