Search by category:
Egyéb kategória

VIDEÓ: Matovič szerint a következő hetek sorsdöntőek

VIDEÓ: Matovič szerint a következő hetek sorsdöntőek
Mészáros Richárd
2021. 03. 06., szo – 19:48

2021. március 6., szombat – 20:12
Igor Matovič

Friss ikon
Off

Törzs

Matovič emlékeztetett, az első hullám idején Szlovákia azon országok közé tartozott, amelyek sikeresen vették fel a küzdelmet a koronavírussal szemben. Mint mondja, ez a szabályok becsületes követésének tudható be, míg a második hullám idején elhagyva a „győztes stratégiát” hangot kaptak a kételkedők és vírustagadók, sokan pedig hittek nekik.

A kormányfő ezért felszólította az embereket, vállaljanak szolidaritást a gyengébbekkel, hiszen ők azok, akiket leginkább fenyeget a járvány. Matovič a videóban beismeri, ő maga is többször „megkönnyítette az életét”, és nem tartotta be az egyes intézkedéseket. „A sikerünk, a mi közös sikerünk. A kudarcunk, sajnos, a közös kudarcunk” – nyomatékosította.

„A következő hetek sorsdöntőek” – mondta azzal, hogy – a környező országokhoz hasonlóan – Szlovákiában is egyre többen szorulnak kórházi kezelésre, naponta pedig sokan vesztik életüket.  

Matovič szerint ezért elengedhetetlen, hogy visszatérjünk az első hullám idején alkalmazott „győztes stratégiához”, amellyel felülkerekedhetünk a járványon.

„Bízom benne, hogy ezt a döntő küzdelmet megnyerjük. Én pedig miniszterelnökként mindent megteszek azért, hogy elegendő vakcinát biztosítsak” – zárta.

(mr)

Bevezető
Pozsony |

Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő a koronavírus-fertőzés hazai felbukkanásának egyéves évfordulóján rendkívüli beszédet intézett a polgárokhoz.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment