Search by category:
Egyéb kategória

Emberkísérlet a táncparketten

Emberkísérlet a táncparketten
Juhász Katalin
2021. 03. 09., k – 13:22

2021. március 9., kedd – 13:30
dddddd

Friss ikon
Off

Törzs

Hollandiában is lockdown van érvényben, este kilenc és hajnali fél öt között kijárási tilalommal. Eddig 1,5 millió embert oltottak be az országban. A kísérleti diszkót a kormány szervezte önként jelentkezők bevonásával, hogy megtudják, van-e remény a klubok nyári újranyitására. 

A jelentkezőket kisebb csoportokra osztották, más-más szabályokat kellett betartaniuk a táncolóknak. Az egyik csoport tagjai egész idő alatt szájmaszkot viseltek, és egy négyzetméteren maximum hárman tartózkodhattak. A másik csoportban maszk nélkül mozogtak az emberek és kötelező távolságtartás sem volt. A harmadik csoport tagjainak fluoreszkáló italokat osztottak a szervezők, és arra biztatták őket, hogy hangosan énekeljenek, kiabáljanak, hogy minél több nyál kerüljön a levegőbe. Ugyanezt a kísérletet egy 250 fős szájmaszkos csoporttal is megismételték. 

Az önkénteseket az akció előtt 48 órával tesztelték, és mozgáskövetővel látták el, hogy megfigyeljék, hol csoportosul a legtöbb ember a csarnok területén. Öt nap elteltével újabb tesztelésen vesznek részt. A kísérlettel azt akarják megállapítani, hány főt engedhetnek be egy rendezvényre, ha újranyitnak a klubok. A helyszín, a Ziggo Dome csarnok normál kapacitása 17 ezer fő. A klubok részleges újranyitást pár hónap múlva tervezik Hollandiában.

Bevezető
Amszterdam |

A hétvégén 1300-an táncoltak négy órán keresztül egy amszterdami klubban helyi DJ-k szettjeire. Tavaly ilyenkor ez még nem lett volna hír, idén azonban Európa rendezvényhelyszíneinek üzemeltetői feszülten várják a tudományos kísérlet eredményét. 

Település / hely
Amszterdam

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Juhász Katalin

Read More

Post Comment