Search by category:
Egyéb kategória

Horvátország kész koronavírusos betegeket fogadni Szlovákiából és Csehországból

Horvátország kész koronavírusos betegeket fogadni Szlovákiából és Csehországból
Mészáros Richárd
2021. 03. 09., k – 22:19

2021. március 10., szerda – 07:00
koronavírus kórház

Friss ikon
Off

Törzs

„Tekintettel a szlovák és cseh egészségügyi rendszerre nehezedő nyomásra, szükség esetén felajánlottam Horvátország segítségét a betegek elhelyezésében” – közölte Plenković, hozzátéve, hogy Horvátország szolidáris az Európai Unió  tagállamaival a koronavírus-járvány leküzdésében.

A 10,7 millió lakosú Csehország az elmúlt néhány hétben a koronavírus-járvány által legsúlyosabban érintett országok közé tartozik a világon. A túlterhelt kórházak már képtelenek biztosítani a betegek megfelelő ellátását. Az ország ezért az unió segélykérő rendszerén keresztül Németországhoz, Svájchoz és Lengyelországhoz fordult segítségért, hogy helyezzenek el néhány tucat koronavírusos beteget a kórházaikban.

Az egészségügyi rendszer túlterheltsége miatt Szlovákiából ezen a héten Lengyelországba és Németországba is szállítottak Covid-betegeket.

Bevezető

Horvátország kész nagyjából tíz–tíz Covid-beteget fogadni Csehországból és Szlovákiából – közölte Twitter-oldalán Andrej Plenković horvát kormányfő kedden, miután telefonon beszélt Andrej Babiš cseh és Igor Matovič (OĽaNO) szlovák kormányfővel.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment