Search by category:
Egyéb kategória

Matovič és Krajčí leváltása helyett egészen más követelésekkel állt elő Kollár

Matovič és Krajčí leváltása helyett egészen más követelésekkel állt elő Kollár
Mészáros Richárd
2021. 03. 10., sze – 17:06

2021. március 10., szerda – 17:09
Boris Kollár

Friss ikon
On

Törzs

Kollár szerint a személyi változások nem hoznának érdemi változást, csak máshová helyeznék a konfliktust. A lecserélt miniszterek ugyanis érvényesíthetnék a parlamenti mandátumukat. Kollár szerint ilyen esetben pedig a törvényalkotás zavartalan működése kerülne veszélybe. Ezért Kollárék nem támasztanak személycserékre vonatkozó feltételeket, de több olyan, a világjárvánnyal kapcsolatos intézkedést neveztek meg, amelyek teljesítését a kormányban maradásukért cserébe követelik.

Milan Krajniak, a Sme rodina alelnöke, munkaügyi miniszter a sajtótájékoztatón felolvasta azt az öt pontot, amelyet a kormányban maradás feltételeként szabtak. Kollárék a koronaválság által leginkább érintettek egyszeri szociális segélyezését, a rezsi és hiteltörlesztés részleteinek és a végrehajtások június 30-ig való elhalasztását, a turisztikai és vendéglátóipar 100 millió eurós segélyezését szeretnék elérni, valamit a gyógyszertárak segítségével mindenkinek 5 darab reszpirátort szeretnének ingyenesen kiosztani.

„Tudatában vagyunk, hogy ez utóbbi egy szimbolikus lépés, de ezzel azt akarjuk elérni, hogy a vidékena az embereknek ne kelljen ilyen reszpirátorokat keresniük” – tette hozzá Krajniak. Az intézkedéseket március elseji hatállyal szeretnék életbe léptetni.

Bevezető
Pozsony |

Boris Kollár a Sme rodina frakcióülése utáni sajtótájékoztatón elmondta, a céljuk, hogy a kormány a ciklus végéig hivatalban legyen és négypárti koalíció irányítsa az országot.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Czímer Gábor

Read More

Post Comment