Search by category:
Egyéb kategória

Kollár Pčolinský felfüggesztését kéri Čaputovától, az államfő az elkövetkező órákban dönt

Kollár Pčolinský felfüggesztését kéri Čaputovától, az államfő az elkövetkező órákban dönt
Hegedűs Norbert
2021. 03. 11., cs – 10:59

2021. március 11., csütörtök – 11:14
Vladimír Pčolinský

Friss ikon
On

Törzs

„Az államfő alaposan megvizsgálja a kialakult helyzetet, és a következő órákban dönt arról, hogy a SIS igazgatóját átmenetileg feloldja-e a szolgálatteljesítés kötelezettsége alól” – olvasható az elnöki hivatal közleményében.

Vladimír Pčolinský

A NAKA őrizetbe vette a SIS vezetőjét

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) emberei csütörtök reggel őrizetbe vették Vladimír Pčolinskýt, a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) igazgatóját korrupció gyanúja miatt.

Kollár Pčolinský felfüggesztését kéri az államfőtől

Boris Kollár, a parlament és a Sme rodina mozgalom elnöke csütörtök reggel levélben kérte Zuzana Čaputová államfőtől, hogy átmenetileg függessze fel a hivatalából Vladimír Pčolinskýt, a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) igazgatóját.

Kollár egyben arra kérte az elnök asszonyt, hogy sürgősen oldja fel a titoktartás kötelezettsége alól a SIS főnökét, hogy vallomást tehessen. Ezt Michaela Jurcová, a házelnök szóvivője közölte csütörtökön.

Pčolinskýt a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) emberei csütörtök reggel vették őrizetbe korrupció gyanúja miatt. Erről a Denník N portál tájékoztatott. Az Aktuality.sk portál forrásai szerint az ügy a Zoroslav K. vállalkozó által fizetett kenőpénzzel van összefüggésben, akit a SIS korábban lehallgatott.

Pčolinský, aki 2020 áprilisától áll a SIS élén, a Sme rodina jelöltje.

Bevezető

Zuzana Čaputová államfő a következő órákban dönt arról, hogy átmenetileg feloldja-e a szolgálatteljesítés kötelezettsége alól Vladimír Pčolinskýt, a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) igazgatóját. A TASR hírügynökséget az elnöki hivatal sajtóosztálya tájékoztatta, miután a média csütörtökön hírt adott Pčolinský letartóztatásáról.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment