Search by category:
Egyéb kategória

Több ezer könyvet kellett kidobniuk a könyv hónapján

Több ezer könyvet kellett kidobniuk a könyv hónapján
Száz Ildikó
2021. 03. 12., p – 08:10

2021. március 12., péntek – 18:47
Könyvek

Friss ikon
Off

Törzs

Az évek óta helyiséggondokkal küzdő megyei fenntartású Anton Bernolák Könyvtár könyvállományának egy része az alagsori termekben volt elhelyezve, amelyeket elárasztott a víz.

Könyvek a konténerbe

„Március 9-én a könyvtárunk kénytelen volt kihordani a szemétgyűjtő konténerbe a szétázott könyveket. Központunk könyvállománya ezáltal 6800 darabbal lett szegényebb” – tájékoztatták az olvasókat a könyvtár dolgozói az intézmény közösségi oldalán. A könyvtár szépirodalmi, valamint gyerekrészlegéről eddig a megrendelt könyveket a Törökszalasztó utcában lévő központban vehették át az olvasók. A válsághelyzetet még nehezebbé tette a mostani veszélyhelyzet, ezért az épületet lezárták. Továbbra is kölcsönözhetnek irodalmat az érdeklődők, de a városháza mögötti, szakirodalmi részlegen vehetik át a küldeményeket.

Felolvasás és vetélkedő

A könyvtár közösségi oldalán annak munkatársai csaknem napi rendszerességgel mutatnak be könyveket. Magyarul Benedek Elek meséiből olvasnak fel a gyerekeknek, irodalmi vetélkedőket hirdetnek, és különféle kézműves ötlettel látják el a családokat. Az egykor még járási, ma megyei könyvtár a múlt század ötvenes éveiben nyílt meg a városban, és 2000-ben vette fel Anton Bernolák nevét. A szakirodalmi részleg 2014-ig a városháza földszinti termeiben működött, majd egy utcával arrébb, az Agris egykori épületébe költözött át.

Bevezető
Érsekújvár |

A koronavírus-helyzet miatt hónapok óta olvasók nélkül maradt az Anton Bernolák Könyvtár, ám márciusban, a könyv hónapjában további megpróbáltatások elé néznek az intézmény dolgozói, 6800 szétázott könyvet kellett kidobniuk a konténerbe.

Címkék

Település / hely
Érsekújvár

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment