Search by category:
Egyéb kategória

Remišová sajtóközleményben szólította fel Matovičot és Sulíkot, mondjanak le

Remišová sajtóközleményben szólította fel Matovičot és Sulíkot, mondjanak le
Mészáros Richárd
2021. 03. 14., v – 13:35

2021. március 14., vasárnap – 13:56
Veronika Remišová

Friss ikon
Off

Törzs

„Megértem, ha emberileg és politikailag is sértettnek érzik magukat, hogy haragszanak rám. De itt a lehetőség, hogy államférfiúi gesztust tegyenek, és megmutassák, hogy jót szeretnének Szlovákiának” – írja.

A közleményben írottak szerint Remišová az elmúlt két hétben sok időt töltött azzal, hogy megpróbálja békülésre bírni a feleket, és megmentse a kormánykoalíciót. Az erőfeszítéseire ellenére azonban a köztük kialakult konfliktus nem ért véget, a jelenlegi helyzetre való tekintettel pedig nem folytatódhat így. Éppen ezért úgy véli, két lehetőség maradt: az egyik az előrehozott választások, amely hosszan tartó káoszhoz vezetne. A másik, hogy szem előtt tartva az emberek érdekét Richard Sulík és Igor Matovič is lemond.

Úgy véli, mindketten nagy hibákat követtek el, legyen szó a járványkezelésről vagy a személyes ellentéteikről szóló vitákról. „Most pedig életük legnagyobb hibáját készülnek elkövetni, szétverni a saját kormányukat, amire egész Szlovákia ráfizet” – áll a közleményben.

„Ha nem lépnek túl a büszkeségükön, a teljes káoszba taszítják az országot egy olyan válság idején, amelyre a második világháború óta nem volt példa. Többé nem tudnak majd a saját választóik szemébe nézni, és nem tudom elképzelni, az előrehozott választáson melyik értelmes ember szavazna egy olyan pártra, amely kétszer is kormányon volt, és mindkettőt egy év alatt tönkretette. Ezért kérem őket, hozzák meg a döntést Szlovákia érdekében” – írja.

(mr)

Veronika Remišová

Remišová: A Matovič és Sulík között kialakult konfliktus nem ért véget

Pozsony |

Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes, a Za ľudí elnöke szerint az Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő és Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter között kialakult konfliktus még nem ért a végéhez. Úgy véli, a koalíciós válság megoldására már csak két lehetőség maradt.

Bevezető
Pozsony |

Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes, a Za ľudí elnöke a vasárnap délután közölt sajtóközleményében azt kéri Igor Matovič (OĽaNO) kormányfőtől és Richard Sulík (SaS) gazdasági minisztertől, mondjanak le.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment