Search by category:
Egyéb kategória

Galánta, Vágsellye, Dunaszerdahely sem lesz már fekete járás a jövő héttől

fekete járás
Kevesebb a fekete járás, nem lesz országos teljes leállás, úgynevezett lockdown március 22-től! 
A címben felsoroltakon kívül kikerül a legrosszabb zónából Rimaszombat és Kassa környéke is, fekete marad viszont a Rozsnyói járás és a Bodrogköz.
E két utóbbi térségen kívül a jövő hét után is további javulás várható – derült ki az egészségügyi minisztérium ma ismertetett prognózisából.

A térképen a zöld pontok azt jelölik, hogy a jövő hét után is javulásra számítanak az adott járásban, a piros pont azt, hogy súlyosbodhat a helyzet (jelenleg egy ilyen járás van, a Zsolnai). Az előrejelzés szerint egyetlen déli járásban  sem várható a járványhelyzet súlyosbodása.

Az országos helyzet is enyhén javult, a kórházak talán már túl vannak a legnehezebb időszakon, valamivel csökkent a Covid-19-el kezelt betegek száma. Ugyanakkor az országos Covid-automata szerint még mindig fekete egész Szlovákia. Az adatokat az egészségügyi minisztérium vezetésével ideiglenesen megbízott Eduard Heger pénzügyminiszter ismertette. Mint mondta, a járványstáb még nem javasolja a jelenlegi szabályok enyhítését.
Annak kell örülni, hogy a legrosszabbat, a lockdownt elkerülte az ország.

A jövő héttől 20 járás lesz fekete, a többi bordó, és négy piros. Ez utóbbiakban a legjobb a helyzet, például csak kéthetente kell tesztre menni. Ide tartozik az Érsekújvári járás is.

Az aktuális előírások szerint a bordó járásokban is hét napnál nem régebbi tesztre van szükség például a munkába járáshoz. Ami változást jelenthet, az az, hogy adott esetben már kinyithatnak az iskolák és az óvodák, és át lehet menni a természetbe a szomszédos (nem fekete besorolású) járásba is.

Epidemiologicka situacia_210316

A hírt frissítjük.

Galánta, Vágsellye, Dunaszerdahely sem lesz már fekete járás a jövő héttől” című cikkünk a #site_linkoldalon jelent meg.

Post Comment