Search by category:
Egyéb kategória

Danyi Gábor: Célunk Tokió

Danyi Gábor: Célunk Tokió
Mészáros György
2021. 03. 18., cs – 17:25

2021. március 19., péntek – 09:17
Danyi Gábor: Célunk Tokió

Friss ikon
Off

Törzs

A magyar válogatott felkészülését több tényező is nehezítette. Elek Gábor, a csapat szövetségi kapitánya koronavírus-fertőzés miatt karanténban volt és csak szerda este csatlakozhatott a válogatotthoz. Ugyan a távolléte alatt is folyamatosan kapcsolatban maradt a szakmai stáb tagjaival, Danyi Gáborral és Görbicz Anitával, illetve látta az edzések videófelvételét, azt elismerte, némi nehézséget okozott, hogy hosszabb idő után találkozott újra személyesen a játékosokkal. 
A 19 fős keret 11 tagja a Ferencváros játékosaként csalódottan érkezett a nemzeti csapathoz, ugyanis a montenegrói Buducnost ellen múlt szombaton a nyolcaddöntőben búcsúzott a Bajnokok Ligájától. Így nem volt teljesen felhőtlen a felkészülés megkezdése, ennek ellenére Danyi Gábor szerint nincs gond a csapat hangulatával: „Természetesen szót kellett ejteni erről is, hiszen ez nem úgy működik, hogy egy csapásra elfelejtjük a szombaton történteket. Csalódottak voltak, mert szerettek volna továbbjutni, de megbeszéltük, hogy ezt lezárjuk: sajnos nem folytathatják a BL-t, ám most mindannyian százszázalékosan a válogatottra koncentrálunk. Már nagyon jó a hangulat. Pozitív hozzáállású és szemléletű, a helyzetet megoldani akaró játékosokkal készülünk. Az egyes szituációkhoz való viszonyulás és a problémák megoldása most sokkal zökkenőmentesebben működik, mint korábban. Mindenki figyel és tisztában van vele, mi a hétvégi torna tétje, ugyanakkor nem rakunk nagy terhet és felelősséget a kerettagokra. Határozottan és konkrétan megfogalmaztuk a célt, hogy ki akarunk és ki is fogunk jutni Tokióba. Ennek szellemében mindenki eltökélten és koncentráltan dolgozik.” 

A szerb kulcs
A magyarok sorrendben a kazahokkal, a szerbekkel és az oroszokkal fognak játszani. A négyesből az első két csapat jut ki az idén nyárra halasztott tokiói olimpiára. A csoportban Kazahsztán a leggyengébb csapat, ezért kötelező lenne győzelemmel kezdeni a sorozatot. A kulcsfontosságú mérkőzés szombaton, a szerbek elleni lehet. „Három mérkőzésen kell kivívni az olimpiai kvótát, de az előzetes esélyek, az erőviszonyok és a papírforma azt mondatja, hogy a szerbek elleni, szombati meccs lesz a kulcs. Előtte azonban még a kazahokkal is játszunk, és az első találkozó mindig nagyon nehéz. Bármennyire is tudja mindenki, hogy a Szerbia elleni meccs lesz a döntő, nem mindegy, hogy az első találkozóból hogyan, milyen játékkal jövünk ki – az nem lehet kérdés, hogy győzelemmel” – mondta Danyi Gábor. 
 

Március 19., péntek, 17.00: Magyarország–Kazahsztán 
Március 20., szombat, 17.30: Magyarország–Szerbia 
Március 21., vasárnap, 20.30: Magyarország–Orosz csapat 

Az M4 Sport a magyar válogatott összes mérkőzését élőben közvetíti. 

Cím
A magyar csapat programja

Repülőjegy Tokióba
Természetesen a győri torna is szigorú egészségügyi ellenőrzések mellett, zárt kapuk mögött zajlik. A válogatottakat minden másnap tesztelik, csütörtöktől pedig már nem hagyhatják el a szállodát sem, amelyben csak a számukra kijelölt emeleten mozoghatnak. „Nagyon ügyelnek mindannyiunk védelmére a szervezők, nem mindig kellemes betartanunk ezeket a megszorításokat, de tisztában vagyunk azzal, hogy mindez a mi érdekünket szolgálja – vélekedik a Győr szélsője, Lukács Viktória. – Edzésekkel és videózásokkal készülünk. Az első néhány nap gyakorlatilag csak rólunk szólt. Csütörtöktől azonban már a meccseké a főszerep, minden alkalommal az adott ellenféllel fogunk foglalkozni. Nagyon jó a csapategység, a hangulat. Remélem, ez kitart egész héten, és boldogan zárhatjuk a hetet! A magam részéről azt tervezem, csinálok egy kis melót a stábnak, hogy elkezdhessék intézni a repjegyünket Tokióba.”
„Az FTC játékosai nyilván nem a legjobb hangulatban érkeztek meg a válogatotthoz, de már csak az itteni célokra koncentrálunk és nagyon jó a hangulat a a csapatban. Természetesen hiányozni fognak a szurkolók, hiszen ötezer minket buzdító ember biztosan nagy segítség lett volna számunkra, de ehhez az élethelyzethez kell alkalmazkodnunk, így kell megoldani a feladatot ezen a hétvégén” – mondta Bíró Blanka, az FTC kapusa.

Bevezető

A magyar női kézilabda-válogatott péntektől vasárnapig Kazahsztán, Szerbia és Oroszország válogatottjával küzd meg a győri olimpiai selejtezőtornán. A tét a tokiói ötkarikás játékok. 
 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Mészáros György

Read More

Post Comment