Search by category:
Egyéb kategória

Sulík szerint Matovič nem zárta ki az előrehozott választásokat

Sulík szerint Matovič nem zárta ki az előrehozott választásokat
Mészáros Richárd
2021. 03. 18., cs – 15:20

2021. március 18., csütörtök – 15:30
Matovič Sulík

Friss ikon
Off

Törzs

„Nekem Igor Matovič azt mondta, hogy ha nem sikerül megegyezni, az előrehozott választásokat részesíti előnyben. Ezt tanúk előtt mondta vasárnap kora este a kormányhivatalban” – állítja Sulík, aki továbbra is ragaszkodik a kormányfő lemondásához. „Ha valaki megnyeri a választásokat, az még nem jelenti azt, hogy bármit megtehet. Neki is be kell tartania a szabályokat, nem csinálhat dolgokat a partnerei háta mögött, és nem hazudhat nyilvánosan” – jelentette ki az SaS elnöke Matovičra utalva.

Elismételte, hogy az SaS nem hajlandó felelősséget vállalni a Matovič-kormány lépéseiért. „Szisztematikusan teszi tönkre a szlovákiai kiskereskedőket. Az ezzel kapcsolatos döntéseket olyan emberek hozzák meg, akik havonta kapnak fizetést, és nem tudják elképzelni, milyen az hónapról hónapra összekaparni a pénzt a járulékokra” – mutatott rá Sulík.

Az SaS elnöke kész megvitatni, hogy gazdasági miniszterként milyen hibákat követett el. Hozzátette: ha sokat, hajlandó lemondani anélkül is, hogy valaki más is távozna. Ugyanakkor továbbra is érvényes az ultimátum, amelyet az SaS adott Matovičnak. Ha jövő szerdáig (március 24.) nem mond le a kormányfői posztról, az SaS kilép a koalícióból. Sulík továbbra is kész tárgyalni, ez ügyben megkereste az OĽaNO frakcióvezetőjét. Az SaS elnöke találkozni akar az OĽaNO képviselőivel, de egyelőre nem kapott választ.

Sulík hangsúlyozta: az SaS továbbra is elutasítja az előrehozott választásokat. „Nem érné meg nekünk. A nemzeti tanács összetétele jó, 95 képviselő áll a jó oldalon” – fogalmazott. Nem zárta ki, hogy a kormányválság vége az lesz, hogy a Za ľudí fog kellő számú képviselőt biztosítani egy hármas koalíció felállításához, de azt sem, hogy megmarad a négyes koalíció. Az OĽaNO mozgalommal való további együttműködést Sulík gond nélkül el tudja képzelni.

Bevezető
Pozsony |

Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő a hétvégén még nem zárta ki az előrehozott választásokat. Ezt Richard Sulík miniszterelnök-helyettes és az SaS elnöke jelentette ki az Expres rádió adásában. Nem zárta ki, hogy a kormányválság vége az lesz, hogy a Za ľudí fog kellő számú képviselőt biztosítani egy hármas koalíció felállításához. Az SaS továbbra is elutasítja az előrehozott választásokat, de az Igor Matovič által vezetett kormányt is.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment