Search by category:
Egyéb kategória

A Za ľudí kitart az álláspontja mellett

A Za ľudí kitart az álláspontja mellett
Mészáros Richárd
2021. 03. 18., cs – 16:32

2021. március 18., csütörtök – 16:32
Jana Žitňanská

Friss ikon
Off

Törzs

Žitňanská emlékeztetett, hogy a párt elnökségének határozata világosan kimondja: a miniszterelnök leváltása után is meg kell őrizni a négyes koalíciót. Hozzátette: nem tudja elképzelni a további működését a koalíción belül, ha Matovič a helyén marad.

Vladimíra Marcinková és Juraj Šeliga (mindketten Za ľudí), a parlament alelnöke szintén úgy véli, hogy az előrehozott választás a lehető legrosszabb alternatíva. Marcinková több lehetséges forgatókönyvet is említett a koalíciós válság megoldására, ő maga a négyes koalíció megőrzését preferálná, azért is, mert az SaS világnézete áll hozzá a legközelebb. Cáfolta, hogy a Za ľudí párton belül már felosztották volna egymás között az SaS miniszteri posztjait.

Šeliga hangsúlyozta: mindent elkövetnek a négyes koalíció megőrzése érdekében. Hozzátette: az elegendő számú képviselő stabilitást biztosít. A kormányfő leváltásához ő is ragaszkodik.

Bevezető
Pozsony |

A Za ľudí párt továbbra is a négyes koalíciót preferálja, de ragaszkodik Igor Matovič (OĽaNO) miniszterelnök leváltásához is. Ezt a párt több képviselője is megerősítette. Jana Žitňanská, a Za ľudí frakcióvezetője nem árulta el, mit lépnének, ha az ellenzék bizalmi szavazást indítványozna a kormányfő ellen. „Egyelőre nem foglalkoztunk ezzel a helyzettel, mert még nem is áll fenn” – jelentette ki, hozzáfűzve: véleménye szerint nem szavaznának együtt az ellenzékkel.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment