Search by category:
Egyéb kategória

Tovább tart a kormányválság

Tovább tart a kormányválság
Hegedűs Norbert
2021. 03. 19., p – 19:22

2021. március 19., péntek – 19:30
Matovič Sulík

Friss ikon
Off

Törzs

Este fél hatkor a Za ľudí vezetője, Veronika Remišová és Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügyi miniszter a hivatal régi épületében, míg az SaS elnöke, Richard Sulík, illetve Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter az új pavilonban tartózkodott. Igor Matovič (OĽaNO) miniszterelnököt pedig az egyik épületből a másikba menet látták. Korábban olyan információk is napvilágra kerültek, melyek szerint a Za ľudí el tudná képzelni, hogy az OĽaNO-val és a Sme rodinával hármasban kormányozzanak tovább, azzal együtt, hogy Matovičot leváltanák. A hárompárti kormánnyal több képviselőjük nem ért egyet. Juraj Šeliga, a  Za ľudí és a törvényhozás alelnöke arról beszélt, számukra a négyes koalíció megtartása és Matovič leváltása a prioritás.

Richard Sulík, az SaS elnöke pedig azt mondta, ha a kormányfő lemondana, nem lenne értelme a koalícióból való kilépésüknek. Boris Kollár, a törvényhozás házelnöke, a Sme rodina vezetője a négypárti koalíció megtartása mellett tenné le a voksát. 

(Denník N, Sme, czg)

Bevezető

Pénteken a kormányhivatalba érkeztek a koalíciós pártok vezetői, de egyelőre nem kaptunk hírt arról, hogy közös egyeztetésbe kezdtek volna.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Czímer Gábor

Read More

Post Comment