Search by category:
Egyéb kategória

Deménden tizennyolc felső tagozatos tanuló fertőződött meg

Deménden tizennyolc felső tagozatos tanuló fertőződött meg
Mészáros Richárd
2021. 03. 22., h – 12:49

2021. március 22., hétfő – 13:00
Deménden csütörtökön ismét tesztelik a lakosokat

Friss ikon
Off

Törzs

Deménden az aggasztó eredmény miatt vasárnap ülésezett a község válságstábja Kürthy Attila polgármester vezetésével. Az ülésen szó volt arról, hogy az utóbbi hat nap óta, amikor a 380 tesztelt személyből még csupán kettőnek volt pozitív eredménye, jelentősen romlott a helyzet a községben. A koronavírus-fertőzött gyerekek felső tagozatosok, akik eddig nem jártak iskolába.

A válságstáb szeretné, ha PCR-tesztet végeznének el a tanulókon, valamint azokon a gyerekeken, illetve pedagógusokon, akik kapcsolatba kerültek velük. Deménden legközelebb március 25-én tartanak szűrővizsgálatot. Hétfőtől bezárták a helyi óvodát és az alapiskolát. A községi hivatal segít azoknak a családoknak az élelmiszer ellátásában, amelyek karanténba kerültek. Csütörtökön kérik a fertőzött tanulók családtagjait is, hogy vegyenek részt a tesztelésen. A deméndi eset ellenére a lévai térségben egyre kedvezőbbek az eredmények. Léván a legutóbbi hétvégén 5 606 lakos vett részt a szűrővizsgálaton és öt esetben lett pozitív az eredmény, ami 0,09 százalékos fertőzöttséget jelent. Egy héttel ezelőtt a letesztelt 5 621 lakosból 12-nek lett pozitív a teszteredménye, ami 0,21 százalékos fertőzöttségi arányt jelentett.

A lévai járásbeli Báton ismét nem volt fertőzött lakos, mint ahogy Boriban, Szántón, Alsószecsén, Lontón, Oroszkán és Kétyen sem. Jelentős mértékben csökkent a koronavírus-fertőzöttek aránya az érsekújvári régióban is, amely jelenleg a piros zónába tartozik. Érsekújvárban szombaton, a tesztelés kilencedik fordulóján hat alapiskolában nyitottak tesztelőpontokat, ahol 3 624 személy vett részt a szűrővizsgálaton, és csak négy esetben lett pozitív az eredmény, ami 0,11 százalékos fertőzöttséget jelent. Az Érsekújvári Regionális Közegészségügyi Hivatal legutóbbi tájékoztatása alapján március 11-től március 18-ig Érsekújvárban 105 koronavírus-fertőzött személyt tartottak nyilván. A járási székhelyen egy héttel ezelőtt 4 030 antigéntesztet végeztek el, és hat esetben lett pozitív az eredmény, ami 0,15 százalékos pozitivitást jelentett. Kedvező eredmények születtek az érsekújvári régió községeiben.

Andódon, Kamocsán és Szímőn, valamint Bellegszencsén egyetlen fertőzött sem volt. Bánkeszin 0,21, Komjáton 0,52 százalékos volt a fertőzöttség aránya, Koltán 0,68. Tardoskedden a 2268 szűrővizsgálaton résztvevő lakosból 5-nek lett pozitív az eredménye, ami 0,22 százalékos pozitivitást jelent.

Kürtön a 605 tesztelt személyből 4-nek lett pozitív antigéntesztje, ami 0,66 százalékos pozitivitást jelent, a nyolcadik fordulóban a 762 kürti lakosból csak egynek volt pozitív eredménye, ami 0,13 százalékos pozitivitást jelentett.

Bevezető
Léva/Érsekújvár |

A lévai járásbeli Deménden a hétvégén tesztelt 401 lakosból húsznak lett pozitív antigéntesztje, ami 4,9 százalékos fertőzöttséget jelent. A húsz koronavírus-fertőzött között tizennyolc gyerek és két felnőtt van.

Település / hely
Léva/Érsekújvár

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment