Search by category:
Egyéb kategória

Padlón a szlovákiai idegenforgalom

Padlón a szlovákiai idegenforgalom
Molnár Iván
2021. 03. 23., k – 16:44

2021. március 24., szerda – 12:17
hotel

Friss ikon
Off

Törzs

A koronavírus-járvány gyors terjedése miatt a kormány az idei év elejétől szigorú korlátozásokat vezetett be, ami a legnagyobb érvágást a szállodatulajdonosoknak okozta. „Míg tavaly januárban csaknem 450 ezren szálltak meg a szlovákiai szállodákban, az idei év első hónapjában nem egész 27 ezren, akik közül csupán 5 ezer volt a külföldi” – nyilatkozta lapunknak Jana Morháčová, a Statisztikai Hivatal szóvivője. A szállodák látogatottsága így 94 százalékkal esett vissza az egy évvel korábbihoz képest, ami a járvány tavalyi kitörése óta a második legrosszabb adat. Ennél is nagyobb visszaesést csak tavaly áprilisban mértek.

„Az említett 27 ezer turista is főként csak azokból tevődött össze, akik még tavaly decemberben szálltak meg a turistaközpontokban, és pár napot még az idei év elején is maradtak. Rajtuk kívül még a fürdővendégek és az üzleti úton levők sorolhatók ide” – tette hozzá Morháčová. A sípályák lezárása miatt a legnagyobb visszaesést a téli sportokra specializálódó turistaközpontokban mérték.

Bevezető
Pozsony |

Az év eleje óta tartó lezárások miatt újra padlóra került a szlovák idegenforgalom. A szállodák látogatottsági adatai csak tavaly áprilisban voltak ennél is rosszabbak.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Molnár Iván

Read More

Post Comment