Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová felszólította Matovičot, hogy mondjon le

Čaputová felszólította Matovičot, hogy mondjon le
Hegedűs Norbert
2021. 03. 23., k – 16:43

2021. március 23., kedd – 16:43
Zuzana Čaputová

Friss ikon
Off

Törzs

Zuzana Čaputová azzal kezdte, hogy egy hete arra kérte Matovič miniszterelnököt, hogy vessen véget a kormányválságnak. Az államfő szerint azonban az eltelt idő alatt nem javult a helyzet, sőt, a válság mélyül.

„A hét végéig a kormány  a miniszterei felét elveszítheti.” – figyelmeztetett.

Čaputová szerint az is probléma, hogy nemcsak azok a miniszterek távoznak, akik felelősek a válságért, hanem olyanok is, akiknek a munkáját mindenki jónak értékelte. Az államfő megemlítette, hogy a válság már a parlamentbe is begyűrűzött, a végrehajtó hatalom nem működik, miközben az ország soha nem látott válságban van.

„A krízis minden napjával a kormány egy kegyetlen üzenetet küld arról, mennyire elszakadt a mindennapi emberek problémáitól” – véli Čaputová.

A kormány és működése közérdek, ezért Čaputová elismételte azt az üzenetet, amelyet egy hete négyszemközt mondott Matovičnak:

„Elengedhetetlen, hogy a kormányfő a lemondásával lehetővé tegye a koalíciós partnerek megegyezését a kormány átalakításáról. Semmilyen ember pozíciója nem lehet fontosabb, mint az ország és az állampolgárok érdeke.“

Bevezető

Zuzana Čaputová köztársasági elnök nyilatkozott az aktuális kormányválsággal kapcsolatban.

 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment