Search by category:
Egyéb kategória

Bukovszky: Nem feledkezhet meg a kisebbségekről a helyreállítási terv

Bukovszky: Nem feledkezhet meg a kisebbségekről a helyreállítási terv
Mészáros Richárd
2021. 03. 24., sze – 16:04

2021. március 24., szerda – 16:10
Bukovszky László

Friss ikon
Off

Törzs

„Üdvözlöm, hogy a kisebbségi oktatás reformjával is részletesen és magas színvonalon foglalkozik a helyreállítási terv, de a digitalizálás során megfeledkeztek a kisebbségről” – mondta Bukovszky. Észrevételeit közölte Eduard Heger (OĽaNO) pénzügyminiszterrel és Veronika Remišová (Za ľudí) beruházásokért, régiófejlesztésért és informatizációért felelős miniszterrel, és közölte, bízik abban, hogy figyelembe veszik a kifogásait.

A kisebbségi nyelvi jogok hatékony érvényesítése céljából Bukovszky felvette a kapcsolatot a beruházási, régiófejlesztési és informatizációért felelős minisztérium (MIRRI) illetékeseivel.

A kormánybiztos tájékoztatása szerint az elmúlt években sikerült – főleg az önkormányzatoknál – elérni, hogy a hivatalos nyomtatványok részben kétnyelvűek legyenek, és történtek ez ügyben előrelépések az államigazgatás terén is.

Bukovszky kijelentette, nem lehet megengedni, hogy a digitális platformra való áttéréssel a nemzeti kisebbségek elveszítsék azt az alkotmányos jogukat, hogy anyanyelvükön kommunikálhassanak a hivatalos ügyek intézése során.

Bevezető
Pozsony |

Nem feledkezhet meg a Szlovákiában élő kisebbségekről a helyreállítási terv. Bukovszky László, a nemzeti kisebbségekért felelős kormánybiztos úgy fogalmazott, megérti, hogy a terv elsődleges célja Szlovákia megújítása, de leszögezte: a kisebbségek nyelvi jogai nem elhanyagolhatók, különösen, ami ha a közigazgatás digitalizálásáról van szó.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment