Search by category:
Egyéb kategória

Doležal nem vett részt a vágsellyei önkormányzati ülésen

Doležal nem vett részt a vágsellyei önkormányzati ülésen
Hegedűs Norbert
2021. 03. 25., cs – 14:34

2021. március 25., csütörtök – 15:19
Vágsellye

Friss ikon
Off

Törzs

Az ülésen részt vett volna Jaroslav Kmeť közlekedési államtitkár és Martina Tvrdoňová a Szlovák Közútkezelő Vállalat (SSC) igazgatója, akik tavaly ősszel tartottak terepszemlét és tárgyaltak az elkerülőút megépítéséről a város vezetésével. Jozef Belický legutóbb március 8-án találkozott Andrej Doležallal és Katarína Bruncková államtitkárral a közlekedésügyi minisztériumban. A minisztériumban ígéretet kapott a város vezetése, hogy az elkerülőút mielőbbi megépítése érdekében minden tőlük telhetőt megtesznek. A tárgyalás napján, március 8-án hangos dudálás kíséretében forgalomlassító kocsisor blokkolta a közlekedést a hídon és a vágvecsei körforgalomnál, amiért megvonták az európai uniós támogatást az eddig prioritásnak tartott elkerülőút megépítésére. A város vezetése és a lakosok számára felfoghatatlan, miért döntött így a minisztérium, miután megtörtént a telekfelvásárlás és kiadták az építési engedélyt. Rendkívül bonyolult volt a telekfelvásárlás, összesen 465 telektulajdonost kellett megszólítaniuk, és az ingatlanokat mintegy nyolc millió euró állami támogatásból vásárolták fel.

A közlekedésügyi minisztérium dolgozói, valamint az ügyben érintett szakemberek várhatóan jövő héten látogatnak el Vágsellyére.

Bevezető
Vágsellye |

Andrej Doležal közlekedésügyi miniszter eredetileg elfogadta Jozef Belickýnek, Vágsellye polgármesterének a meghívását az e heti csütörtöki önkormányzati ülésre, végül egyéb elfoglaltságra hivatkozva lemondta a találkozót.

Település / hely
Vágsellye

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment