Search by category:
Egyéb kategória

Az OĽaNO szeretné, ha még a hétvégén megoldódna a kormányválság

Az OĽaNO szeretné, ha még a hétvégén megoldódna a kormányválság
Mészáros Richárd
2021. 03. 26., p – 12:56

2021. március 26., péntek – 13:01
Eduard Heger

Friss ikon
Off

Törzs

„Nem lenne okos dolog újabb lemondásokat benyújtani, mivel gyengítenék az állam működését” – válaszolta arra a kérdésre, hogy Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő lemond-e. „Ahhoz, hogy létrejöjjön az új egyezség, tisztázni kell, ki miben képes engedni, aztán össze kell állítani az új listát és átadni az elnök asszonynak. A hét végére célba érhetünk” – jelentette ki a koalíciós tárgyalások kapcsán.

„Ha majd konkrétan felmerül ez, akkor állok elébe” – reagált arra, hogy ő lesz-e az új miniszterelnök. „Nem csaptuk be senki orra előtt az ajtót, és mi maradunk a kormánykoalícióban” – tette hozzá.

Az OĽaNO csütörtökön tárgyalt a Za ľudíval, mindkét fél leszögezte, igyekszik fenntartani a négyes koalíciót. Az SaS viszont csütörtökön bejelentette, mindaddig felfüggeszti tevékenységét a kormánykoalícióban, amíg Matovič a kormányfő, és a további tárgyalásokat már annak a személynek kell vezetnie, aki az államfőtől új kormányalakítási megbízást kap. Az SaS leszögezte, hogy hajlandó tárgyalni a négyes kormányzásról, a Za ľudí nélküli hármas koalíciót elutasítja.

A Matovič-kormány válsága a Szputnyik V vakcina megvásárlása után éleződött tovább. Az SaS és a Za ľudí a kormány átalakítását és a kormányfő leváltását követelte. Boris Kollár házelnök, a Sme rodina elnöke azt mondta, ha a jövő hét végéig nem sikerül megoldani a válságot, akkor előrehozott parlamenti választásra kerülhet sor. A koalíciós pártok ugyanakkor elutasítják az előrehozott választást. Zuzana Čaputová államfő lemondásra szólította fel a miniszterelnököt.

Bevezető
Pozsony |

Az OĽaNO szeretné, ha a hétvégén megoldódna a kormányválság – jelentette ki Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök-helyettes, hozzátéve, hogy még péntekre találkozót tervez az SaS-szel. Szerinte mindenkinek engednie kell, hogy létrejöjjön a megegyezés, és ismertessék az új felállást Zuzana Čaputová államfővel.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment