Search by category:
Egyéb kategória

Mičovský leginkább önmagát dicsérte

Mičovský leginkább önmagát dicsérte
Hegedűs Norbert
2021. 03. 29., h – 19:11

2021. március 30., kedd – 07:02
Ján Mičovský

Friss ikon
Off

Törzs

„A földművelésügyi tárca az elmúlt egy évben 766 millió eurós támogatást fizetett ki a gazdáknak, amire az elmúlt négy évben nem volt példa. Ezzel párhuzamosan a korábban kötött toxikus IT-szerződések felülvizsgálatának köszönhetően csak ez elkövetkező két évben 2,6 millió eurót képes megtakarítani. További 159 ezer eurós megtakarítás érhető el évente a tárca működésével kapcsolatos változásoknak köszönhetően is” –mondta el Ján Mičovský földművelésügyi miniszter az általa vezetett tárca elmúlt egy évét értékelve. Szerinte – a szokásos állami támogatásokon kívül – idén négy olyan új beruházástámogató felhívást is meg szeretnének hirdetni, amelyeknek köszönhetően 337 millió eurót oszthatnak szét a mezőgazdaságban és élelmiszeriparban vállalkozók között.

Az ellenzék már korántsem ilyen derűlátó Mičovský teljesítményével kapcsolatban. „Káosz, szakmaiatlanság és a stratégiai víziók teljes hiánya” – Róbert Puci, az ellenzéki Hlas parlamenti képviselője szerint ez jellemezte a szaktárca tevékenységét az elmúlt egy évben. Szerinte a miniszter képtelen hatékony párbeszédet folytatni a szakma képviselőivel. „A legközelebbi munkatársai is megszöktek mellőle. A gazdák a hivatali ideje csaknem fele alatt sztrájkkészültségben voltak, és ha nem lennének a járványügyi megszorítások, az utcák már rég tele lennének a tüntető gazdákkal” – tette hozzá Puci, a megemelt földbérleti díjakra és a gazdáknak nyújtott, szerinte elenyésző járványügyi támogatásokra hivatkozva.

Bevezető

A földművelésügyi tárca elmúlt egy évben nyújtott teljesítményével kapcsolatban megoszlanak a vélemények. Míg a tárcavezető az egekig magasztalja a saját teljesítményét, az ellenzék szerint a minisztérium hibát hibára halmoz.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Molnár Iván

Read More

Post Comment