Search by category:
Egyéb kategória

Sztárunk a VASÁRNAPBAN Szabó T. Anna

Sztárunk a VASÁRNAPBAN Szabó T. Anna
Horváth Bianka
2021. 03. 29., h – 08:23

2021. március 29., hétfő – 08:55
Vasárnap

Friss ikon
Off

Törzs

Mindent kimarkolt belőlem. József Attila Kései siratója óta ilyet nem olvastam. Ő erről úgy vélekedik: azért kedves ez a vers sokaknak, mert nem ő írta, hanem a magyar irodalom. Ugyanis József Attila beszél belőle. Ő kiabál, ő haragszik, ő követelőzik a versben. Csak éppen nem fordította meg a helyzetet, hogy milyen szörnyű lehetett szegény édesanyjának, a Mamának elmenni dolgozni a gyerekei mellől.

 

Mi az a gyógyvers? Honnan erednek a gyógyversei? Milyen családból származik? Miért írt verseket? Mit tart róluk? Milyen a kapcsolata a természettel? Mikor szakítja magát ketté? Mi a versírás lényege? Mire képes egy extrém helyzet? Hogyan vitte magával Nemes Nagy Ágnest Chicagóba? Hogyan él két író egy fedél alatt? Mi marad utánuk?

A már megvásárolható Vasárnapban ezekre a kérdésekre is választ kapnak Szabó G. László interjújában.

Bevezető

Egyetlen verse elég volt ahhoz, hogy megszeressem. Egyetlen verse elég volt ahhoz, hogy kötetével a kezemben ledöntsön. Áramütésszerűen ért a felismerés: az ő hangja az én hangom, az ő fájdalma az én fájdalmam, az ő remegése az én remegésem. Szabó T. Anna Elhagy című verse keltette ezt az érzést bennem.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vasárnap

Vasárnap rovat

Read More

Post Comment