Search by category:
Egyéb kategória

Kicsoda az új egészségügyi miniszter, Vladimír Lengvarský?

Kicsoda az új egészségügyi miniszter, Vladimír Lengvarský?
Czímer Gábor
2021. 03. 31., sze – 17:28

2021. április 1., csütörtök – 10:30
Vladimír Lengvarský

Friss ikon
Off

Törzs

Lengvarský 1969-ben született, a Hradec Králové-i Katonai Orvosi Akadémián szerzett orvosi oklevelet 1993-ban. 2008-ban egészségügyi menedzsment diplomáját is megvédte. A karrierje során a NATO egészségügyért felelős bizottságának is a tagja volt. Két külföldi kiküldetésen vett részt, az UNDOF békefenntartó missziójának keretében a Golán-fennsíkon és Irakban is szolgált. 2006-tól a szlovákiai fegyveres erők főorvosa, 2008-tól a katonai egészségügy parancsnoka. 2018-ban a Pellegrini-kormány ezredesi rangból tábornokká léptette elő. 2020 januárjában Zuzana Čaputová köztársasági elnök pedig dandártábornoki rangba emelte.

Lengvarský tavaly nyáron Jaroslav Naď (OĽaNO) jelöltjeként a rózsahegyi Központi Katonai Kórház vezetését vette át. Az intézmény élén az SNS jelöltjét, Peter Vaněket váltotta. Naď azzal indokolta a személycserét, hogy Vaněk jelentősen túlárazott takarítási szolgáltatásokat rendelt meg egy SNS-közeli cégtől. Lengvarský az igazgatói kinevezése után köszönetet mondott Milan Fiľónak, egy kétes hírű nagyvállalkozónak, aki 600 ezer euróval támogatta a kórházat. Azt követően, hogy átvette az intézmény irányítását, a Dôvera biztosító által készített felmérésben a rózsahegyi lett az ország legjobb egyetemi kórháza.

Bevezető
Pozsony |

Vladimír Lengvarský dandártábornok az után kerülhet az egészségügyi minisztérium élére, hogy Marek Krajčí (OĽaNO) távozni kényszerült a miniszteri tisztségből.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Czímer Gábor

Read More

Post Comment