Search by category:
Egyéb kategória

Komáromi dulakodás: megszólalt a másik érintett is

Komáromi dulakodás: megszólalt a másik érintett is
Vataščin Péter
2021. 03. 31., sze – 16:54

2021. március 31., szerda – 17:02
Komárom

Friss ikon
Off

Törzs

Lapunk március 26-ai számában számoltunk be arról a lakossági fórumról, melyet március 24-én kora este tartottak a volt benei óvoda területén építkezést tervező két vállalkozó és a helyi lakosok részvételével. Utóbbiak az elmúlt hetekben petícióval és nyilvános fellépéssel tiltakoztak a két darab 2+1 emeletes lakótömb építése ellen.

Dulakodás volt

A találkozón dulakodásba keveredett az egyik vállalkozó, Peter Šimon és egy másik személy, akinek kiléte nem volt előttünk tisztázott az esetről szóló beszámolónk írásakor. Cikkünk megjelenése után azonban kapcsolatba lépett a szerkesztőségünkkel, hogy elmondja, ő hogyan élte meg a fórumon történteket.

„Először is szeretnék elnézést kérni a lakossági fórumon jelen levő benei lakosoktól. Nagyon sajnálom, ami történt” – nyilatkozta lapunknak a férfi, s mint mondta, más kontextusba kívánja helyezni a történteket: „Már javában zajlott a fórum, mikor a gépjárművemet leparkoltam. Odasétáltam, köszöntem és hallgattam a diskurzust. Mint tősgyökeres komáromit, érdekelt a városunkban régóta zajló ingatlanpanama újabb epizódja. A beszélgetést hallgatva arra lettem figyelmes, hogy a vállalkozók lekezelő, arrogáns módon viselkednek a lakosokkal. Itt kaptam fel a vizet. Megkérdeztem, miért beszélnek így az emberekkel? A szóváltásból dulakodás alakult ki. Šimon úr fellökött, én pedig magammal rántottam. Persze ahogy védekeztem, ő eközben szerzett egy-pár külsérülést. Olyan, hogy »kinyírlak«, és a» feleségem bírónő«, részemről el sem hangzott, amit a fórumon jelen levő lakosok is tanúsítanak. Azt, hogy nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illettem a vállalkozókat, elismerem. Az ügy lezárása kapcsán kiszabott 30 eurós bírságot kifizettem. Én is tehettem volna feljelentést, mert több helyen megsérültem. De ez nem az én világom” – mondta a másik fél, végül hozzátette: „Sajnálom, hogy ide süllyedt kifosztott királyi városunk, hogy a vállalkozók állnak a törvény felett – és még egyszer bocsánatot kérek”.

Nincs feljelentés

Renáta Čuháková, a Nyitrai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője megkeresésünkre azt válaszolta, a komáromi rendőrség járőrei Peter Šimont a dulakodás helyszínéről orvosi kivizsgálásra vitték, a kórházban semmilyen súlyosabb károsodást nem állapítottak meg. „Az orvos szerint hét napon belül gyógyuló sérülései voltak. A rendőrjárőr az ügyet helyszíni bírsággal zárta le úgy, hogy ezzel az eljárással egyetértett a sértett személy is, mivel a járőr többszöri kérdésére is elvetette, hogy büntetőfeljelentést tegyen” – közölte Renáta Čuháková.

Lapunknak korábban Peter Šimon azt állította, csak később tudta meg, hogy az esetet nem garázdaságként kezeli a rendőrség, s emiatt óvás benyújtását tervezte az ügyészséghez.

Az esetnél két városi képviselő is jelen volt. Andruskó Imre után Tárnok Magdaléna is állást foglalt lapunknak. Hangsúlyozta, ő a dulakodást illetően semleges és pártatlan szereplőnek tartja magát, az esettől elhatárolódik. Tanúnak azért kérték fel, mert közelről látta az incidenst. Ha szükség lesz rá, kész elmondani azt, aminek szemtanúja volt.

Bevezető
Komárom |

A férfi szerint nem ő kezdeményezte a dulakodást a lakossági fórumon. A rendőrség arról tájékoztatott, a sértett vállalkozó nem kívánt büntetőfeljelentést tenni a helyszínen.

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment