Search by category:
Egyéb kategória

Saját teljesítményükre figyelnek az érsekújvári hokisok a playoffban

Saját teljesítményükre figyelnek az érsekújvári hokisok a playoffban
Orosky Tamás
2021. 03. 31., sze – 16:42

2021. április 2., péntek – 12:01
újvári hokisok

Friss ikon
Off

Törzs

Az érsekújváriak legutóbb a 2017/2018-as szezonban tapasztalhatták meg a playoff légkörét. Akkor is az alapszakaszgyőztessel találkoztak az első fordulóban, a régiós rivális nyitraiak azonban esélyt sem adtak a zöld-fehéreknek, és 4:0-s összesítéssel mentek tovább.

A mostani első zólyomiak eltérő helyzetben fogadhatják őket pénteken (16.30) és szombaton (15.00), a sorozat első két mérkőzésén: a lebonyolítás miatt ugyanis majdnem két hete nem játszottak, míg az érsekújváriak a playoff-selejtezőben meccsritmusban maradtak. „Ezzel a ténnyel nem foglalkozom. Nem tartok tőle, hogy túl hosszú lett volna a szünet. Kellően tapasztalt csapatunk van ahhoz, hogy tudja, milyen helyzetben hogyan reagáljon – nyilatkozta klubja honlapjának Peter Oremus, a zólyomiak vezetőedzője. – Az érsekújváriak háromszor legyőzték a kassaiakat, ami sosem egyszerű, neves klubról van szó. Tudjuk, mik az ellenfelünk erősségei.” 

Oremus helyett ezeket Juraj Jurík, az érsekújváriak csapatkapitánya sorolta fel a sportnapilapnak adott interjújában: remek kapusteljesítmény, kellő agresszivitás a párharcokban, vállalva a keményebb ütésváltásokat is, valamint hatékony támadásbefejezések. 

Április 2., péntek, 16.30: Zvolen–Nové Zámky
Április 3., szombat, 15.00: Zvolen–Nové Zámky
Április 6., kedd, 18.00: Nové Zámky–Zvolen
Április 7., szerda, 15.00: Nové Zámky–Zvolen
Április 9., péntek, 18.00: Zvolen–Nové Zámky
Ápr. 11., vasárnap, 18.00: Nové Zámky–Zvolen
Április 13., kedd, 18.00: Zvolen–Nové Zámky

A sorozat az egyik fél 4. győzelemig tart.

Cím
A műsor

„Célul tűztük ki, hogy a szérián belül is folyamatosan javuljunk. Az első meccsen nem játszottunk jól, de az tökéletes volt arra, hogy lássuk azt az utat, amelyen haladnunk kellene, ha sikeresek akarunk lenni. Ezután már kilenc, viszonylag hasonló, kiváló harmadot produkáltunk. Fontos volt, hogy mind a négy sorunk kiegyensúlyozottan teljesített, így volt módom variálni, a kellő helyzetekben rendelkezésre állt elég energia és ember”– mondta lapunknak Majoross Gergely, az érsekújváriak vezetőedzője a kassaiak 3:1-es búcsúztatásával kapcsolatban. 

A szakember szerint a negyeddöntő előtt sem az ellenféllel, a zólyomiakkal fognak foglalkozni. „Ebbe a sorozatba is úgy megyünk bele, hogy számunkra siker, ha a lehető legmagasabb szinten tudunk teljesíteni, ez lesz a fókuszban. Ha helyes mentalitással fogunk játszani, az az eredményekben is megmutatkozik majd. Persze fel kell készülnünk, hogy lesznek jobb sorcserék és rosszabb sorcserék, jobb harmadok és rosszabb harmadok, győzelmek és vereségek, de ez a playoff.”

Az alapszakaszban háromszor találkozott egymással a két gárda, mindhárom meccset a közép-szlovákiai együttes nyerte: egyszer hosszabbítás után 4:3-ra, kétszer pedig a rendes játékidőben (2:0 és 5:1). Az elődöntőbe jutásért viszont ezt négyszer kell megtennie az egyik csapatnak. „A nyolc közé jutással már teljesítettük a szezon előtt kitűzött célunkat, ráadásul egy nagy klubot búcsúztattunk. A playoffban az alapszakaszgyőztes zólyomiak az egyértelmű favorit, de épp ezért nincs mit veszítenünk, nem feltett kézzel fogunk a jégre lépni” – tette hozzá Jurík, aki a 2015/16-os idényben viselte a zólyomiak mezét.

Bevezető
Érsekújvár |

Három év elteltével, története során harmadszor jutott be a Tipos Extraliga playoffjába az érsekújvári jégkorongklub, amely a kassaiak selejtezős legyőzése után (3:1) pénteken a zólyomiak ellen kezdi meg a negyeddöntős sorozatot.

Település / hely
Érsekújvár

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Orosky Tamás

Read More

Post Comment