Search by category:
Egyéb kategória

Ma éjfélig vehetünk részt a népszámláláson

Ma éjfélig vehetünk részt a népszámláláson
Hegedűs Norbert
2021. 03. 31., sze – 16:21

2021. március 31., szerda – 16:30
népszámlálás.sk

Friss ikon
Off

Törzs

Az önkitöltéses szakasz március 31-éig tart, így aki még nem töltötte ki, annak erre a mai nap folyamán még lehetősége van. Mint ismert, a kitöltés nem csak kitelező, de egyben hasznos is, hiszen az állami támogatásokat a települések lakossági arányának megfelően osztják szét. A magyarság szempontjából pedig legalább ennyire fontos a kitöltés, hiszen a kisebbségi jogok biztosítása múlik a magyar nemzetiség jelölésén.

Fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a népszámláláson a gyerekeket külön, az ő személyi számukkal (rodné číslo) bejelentkezve is meg kell számolni. A kiskorúak nevében a szülő vagy a törvényes képviselő tölti ki a kérdőívet. Az internet világában kevésbé otthonosan mozgó rokonoknak szintén fontos segítséget nyújtani.

Az ív a nepszamlalas.sk oldalról magyar nyelven is elérhető, de akár közvetlenül is kitölhetjük a eso.scitanie.sk/hu oldalról elérve.

Bevezető

Elérkezett a 2021-es népszámlálás első, azaz önkitöltése fordulójának utolsó napja. A kérdőív ma éjfélig tölthető ki – emlékeztet a Népszámlálás 2021 • A magyarság érték tájékoztató kampány stábja.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment