Search by category:
Egyéb kategória

A ŠÚKL-nak fenntartásai vannak a Szputnyik alkalmazását illetően

A ŠÚKL-nak fenntartásai vannak a Szputnyik alkalmazását illetően
Mészáros Richárd
2021. 04. 01., cs – 19:35

2021. április 1., csütörtök – 19:45
Szputnyik V

Friss ikon
Off

Törzs

„Továbbra is érvényes, hogy folynak a szóban forgó vakcina laboratóriumi tesztjei, ezek eredményéről átfogó tájékoztatást fogunk adni” – közölte Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője a TASR hírügynökséggel csütörtök este.

Bár az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) nem hagyta jóvá az orosz vakcinát, az oltóanyag a ŠÚKL értékelésétől függetlenül is alkalmazható Szlovákiában. Marek Krajčí (OĽaNO) volt egészségügy-miniszter kivételes engedélyt adott a Szputnyik V vakcinára. Azoknak, akik ezzel a védőoltással oltatnák be magukat, alá kellene írniuk egy nyilatkozatot.

A Szputnyik V vakcinát egy szentmihályfalvi (Šarišské Michaľany) létesítményben is tesztelték tengerimalacokon és egereken. A biztonsági vizsgálat célja az esetleges nem kívánt szennyeződések kimutatása volt, melyek a gyártás során keletkezhettek. A teszt sikeres volt.

Szlovákia összesen kétmillió Szputnyik V védőoltást vásárolt. Az orosz vakcina beszerzése feszültséget gerjesztett a koalíción belül, amely a kormány átalakításához vezetett.

Bevezető
Pozsony |

Az Állami Gyógyszer-ellenőrzési Ügynökségnek (ŠÚKL) fenntartásai vannak a Covid-19 betegség ellen kifejlesztett Szputnyik V vakcina alkalmazását illetően. Erről a Sme napilap tájékoztatott csütörtökön. Az ügynökség hivatalosan még nem erősítette meg az állásfoglalást. Bővebb tájékoztatást keddre, április 6-ra ígért.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment