Search by category:
Egyéb kategória

A somorjai szív győzelme

A somorjai szív győzelme
Lencsés Zoltán
2021. 04. 05., h – 18:04

2021. április 5., hétfő – 19:30
samorin

Friss ikon
Off

Törzs

A dunaszerdahelyi csapatból ezúttal három játékos öltötte magára a somorjai mezt, és ismét nagyon jól játszottak. Száraz Benjamin a kapuban biztonságot árasztott, Sainey Njie bejátszotta az egész pályát, mindenhol ott volt. Hol fontos védelmi feladatot oldott meg, majd pár másodperc múlva veszélyeztette a vendégek kapuját. A jobbhátvéd Luciano Vera ismét jól muzsikált. De csak az 50. percig, amikor a játékvezető érthetetlenül kiállította.

Jól kezdődött a vasárnap délelőtti matiné a somorjaiak számára. Nagy Zoárd harcosságának köszönhetően a hazaiak gólzsákja, Martin Rymarenko már a 3. percben betalált. A kezdeti sokk után a vendégek kiegyenlítették a játékot, két alkalommal is forró helyzetet alakítottak ki a somorjai kapu előtt. Előbb Vilkovský közeli lövését fogta Száraz, majd Sitarčík lőtt kapu fölé. 

Veszélyesebbek azonban a fehér mezben játszó somorjaiak voltak. Jančo közelről csak Vinclérbe lőtte a labdát, Nagy Zoárd kétszer nem találta el a kaput. Közvetlenül a szünet előtt szemfüles góllal növelte előnyét az STK, Lukas Leginus szinte az alapvonalról talált a kapuba. 

Rögtön a fordulás után egy gyors ellentámadás végén Száraz és Vela közösen állították meg a tizenhatos előtt Issát, és a játékvezető kisebb huzavona után meglepetésre kiállította az argentin védőt. 

Az ideges légkörben a vendégek majdnem egy egész félidőn keresztül emberelőnyben játszhattak, de komoly helyzetet nem dolgoztak ki. A somorjaiak remekül zártak, egy emberként küzdöttek. Kihasználtak minden alkalmat az ellentámadásra. Előbb Nagy Zoárd közelről a kapufát találta el, majd a 88. percben gyönyörű akciót vezettek a hazaiak. Rymarenko futtából remekül tálalt Leginus fejére, aki nem hibázott. ,,Utoljára még a Slovan ificsapatában szereztem két gólt. Nagyon örülök a mai sikernek” – mondta lapunknak a 20 éves szenci csatár.

,,Megfelelően felkészültünk az ellenfélből, tudtuk, hogy mi az erősségük, és sikerült ezeket hatástalanítanunk. A jó első félidő után jött a kétes bírói ítélet, amely után emberhátrányba kerültünk. Mi azonban maximálisan összpontosítottunk, mindenki óriási szívvel játszott. Az ellenfél kemény belépői fájtak, de mi nem adtuk magunkat. Megérdemelten győztünk, bízom a következő sikeres meccsekben. Elérhetjük a célunkat, hogy az első nyolcban végezzünk” – nyilatkozta az Új Szónak Nagy Péter.

Az STK ebben az évben a második meccsét játszotta a Pomléban, amelyeken hat pontot szerzett, 8:1-es gólarány mellett. ,,Nagyon sokat jelent számunkra, hogy otthon természetes füvön, jól előkészített pályán játszhatunk. Ja meg lehet, hogy az is, hogy a fekete mezünket lecseréltük fehérre” – mosolygott Michal Kuruc, az STK mestere.

Duducz Tibor

Bevezető

A somorjai STK a II. labdarúgóliga 23. fordulójában 3:1-re legyőzte a tőketerebesieket.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment