Search by category:
Egyéb kategória

Az időseknek és a betegeknek szentelte húsvéthétfői imáját Ferenc pápa

Az időseknek és a betegeknek szentelte húsvéthétfői imáját Ferenc pápa
Mészáros Richárd
2021. 04. 05., h – 17:18

2021. április 5., hétfő – 17:30
Ferenc pápa k

Friss ikon
Off

Törzs

A Vatikánból interneten közvetítették a Mennyek királynője (Regina caeli) imádságot, amely a húsvét ünnepének befejezését jelenti a katolikus egyházban, és amely az Úrangyala imát helyettesíti.

A járványügyi korlátozások miatt idén másodszor fordult elő, hogy a Vatikánban és nem a Szent Péter-téren rendezték Jézus feltámadása ünnepének szertartásait. Szinte egyetlen zarándok sem volt látható a hét végén Rómában és hétfőn is üres volt a hatalmas Szent Péter-tér.

Előző nap, a húsvétvasárnapi ünnepi szentmise után mondott beszédében  a Szent Péter-bazilikában a katolikus egyházfő méltányos vakcinaelosztást kért az embereknek a nemzetközi közösségtől, és arra kérte a világ országait, hogy gyorsítsák fel a koronavírus elleni vakcinák szétosztását és beadását, különösen a szegények körében, egyben elítélte a fegyveres konfliktusokat és a fegyverkezési versenyt a világban.

Bevezető

Az időseknek és a betegeknek, köztük az idősotthonokban élőknek szentelte húsvéthétfői imáját Ferenc pápa, remélve, hogy szavai bátorítást és reményt nyújtanak nekik.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment