Search by category:
Egyéb kategória

Ausztria az élet újraindítására készül májusban

Ausztria az élet újraindítására készül májusban
Mészáros Richárd
2021. 04. 06., k – 23:35

2021. április 7., szerda – 07:45
koronavírus Ausztria

Friss ikon
Off

Törzs

Az osztrák kancellár egyidejűleg bejelentette a szövetségi kormány, a tartományok és a települések tisztségviselőiből álló illetékes bizottság felállítását.

Kurz szerint fontos továbbá, hogy óvatosan és jó időzítéssel készítsék elő a nyitó lépéseket. A kancellár szerint áprilisban várhatóan olyan mértékben fognak tudni haladni az oltási kampánnyal a 65 év felettiek esetében, hogy az jelentősen enyhíteni fog a kórházakra nehezedő nyomáson.

Eközben egy héttel, április 18-ig meghosszabbították a három keleti, szövetségi tartományra – Bécsre, Burgenlandra és Alsó-Ausztriára – elrendelt vesztegzárat, mivel továbbra is nagy az intenzív osztályokon fekvő páciensek száma.

A 8,9 millió lakosú Ausztriában eddig csaknem 563 ezer koronavírus-fertőzöttet és a fertőzéshez köthető 9517 halálesetet regisztráltak. Kedden 2395 koronavírus-fertőzöttet kezeltek kórházban, közülük 578-an voltak intenzív osztályon, ami 6,3 százalékkal több mint egy hete. Az elmúlt 24 órában 1935 újabb fertőzöttet és 35 újabb halálesetet jegyeztek fel.

Bevezető

Ausztria az élet újraindítására, számos szektor újranyitására készül májusban – jelentette be Sebastian Kurz osztrák kancellár kedden.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment