Search by category:
Egyéb kategória

Nő a kínálat a szlovák munkapiaci portálokon

Nő a kínálat a szlovák munkapiaci portálokon
Molnár Iván
2021. 04. 06., k – 16:48

2021. április 7., szerda – 18:14
203 ezren egy évnél régebben keresnek munkát

Friss ikon
Off

Törzs

Az elmúlt időszakban megváltozott a kínált állások köre is. „Míg korábban a kereskedelemben volt a legtöbb szabad állás, az üzletek bezárása miatt mára ezek száma alaposan megcsappant. A legtöbb új állást így már az IT-ágazat kínálja” – mondta el Nikola Richterová, a Profesia.sk szóvivője. Szerinte az összes ajánlat 17 százaléka az IT-ágazatból érkezett, az ajánlatok arányát tekintve így most ez az ágazat az első.

„Márciusban azonban az iparvállalatoktól is 3505 ajánlat érkezett, ami az elmúlt két év legjobb eredménye. A legtöbb cég szalagmunkásokat, raktárosokat, adminisztratív munkaerőt és programozókat keres” – tette hozzá Richterová. A járvány által leginkább sújtott ágazatok, az idegenforgalom, a szállodaipar és az éttermek ezzel szemben újabb mélyrepülést produkáltak. Az idei első negyedévben csupán 615 állásajánlat érkezett ezekből az ágazatokból, leginkább konyhai kisegítő személyzetet kerestek.

(mi, TASR)

Bevezető
Pozsony |

A legnagyobb szlovákiai munkapiaci portál, a Profesia.sk szerint a munkáltatók márciusban több mint 20 ezer új állást hirdettek meg a honlapjukon, az elmúlt hónap így a legsikeresebbnek bizonyult a koronavírus-járvány tavaly márciusi megjelenése óta.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Molnár Iván

Read More

Post Comment