Search by category:
Egyéb kategória

Gröhling: Az iskolák elsőbbséget élveznek az intézkedések enyhítésekor

Gröhling: Az iskolák elsőbbséget élveznek az intézkedések enyhítésekor
Mészáros Richárd
2021. 04. 07., sze – 12:07

2021. április 7., szerda – 12:16
Branislav Gröhling

Friss ikon
Off

Törzs

A miniszter tájékoztatása szerint a kérdésről tárgyalni fog a járványügyi bizottság. Ha kedvezően alakul a járványügyi helyzet Szlovákiában, április 19-én bordó színű besorolásba kerül az ország. Az oktatási tárca vezetőjének tájékoztatása szerint az iskolák az említett időponttól áttérhetnek a regionális Covid-automata szerinti működésre.

„Bár Szlovákia még a fekete zónában van, a járványügyi szakemberekkel folytatott megbeszélés alapján az oktatási intézmények április 19-től a regionális helyzet alapján működhetnek”

– mondta a miniszter.

koronavírus

Jövő héttől már csak két járás tartozik a feketével jelöltek közé

Pozsony |

Jövő héttől már csak két járásban lesz érvényben negyedfokú, fekete színű riasztás. A vörösek közé 36, a pirossal jelöltekhez pedig 39 járás tartozik majd. Elsőfokú riasztás két járásban lép érvénybe.

Az iskolákra vonatkozó rendelkezések április 11-ig, vasárnapig érvényesek. Gröhling tájékoztatása szerint szerdán vagy csütörtökön közzéteszik a következő héttől érvényes szabályokat. Hozzátette, örülne, ha a pedagógusok oltása befejeződne, és szeptemberre, az új tanévkezdésig megkapnák a vakcinát.

A miniszter úgy véli, a gargarizálós tesztek mellett szükség lenne még gyorsabb tesztekre is. „Ha valóban megnyitjuk az iskolákat április 19-től, gargalizálós teszteket fogunk használni. Örülök, hogy a kísérleti szakasz lezárult” – mondta az oktatási miniszter, és hozzátette, az ilyen típusú tesztek során felmerült problémák kiküszöbölésén dolgoznak. Gröhling tájékoztatása szerint a megvásárolt egymillió darab tesztből körülbelül 20 ezret használtak fel.

Vladimír Lengvarský

Április 19-től enyhíthetik a járványügyi intézkedéseket

Pozsony |

Április 19-től enyhíthetik a koronavírus-járvány miatt elrendelt járványügyi intézkedéseket. Erre a helyzet javulása ad lehetőséget, illetve az, hogy a kórházi kezelésre szoruló betegek száma 3000 alá csökkent, és alacsonyabb a reprodukciós ráta is.

Gröhling tájékoztatása szerint az iskolákban alkalmazandó tesztelési stratégiát is felülvizsgálják. Az oktatási miniszter közölte, hogy a betegség terjedését megakadályozzák, a szülők tesztelése továbbra is kötelező lesz. „Az iskolai szemafor továbbra is működni fog, ami azt jelenti, hogy ha „mini járványgócok” keletkeznének, az osztályt, vagy az egész iskolát bezárják” – mondta a miniszter.

Bevezető
Pozsony |

Az iskolák elsőbbséget élveznek az intézkedések enyhítésekor – mondta az Eduard Heger (OĽaNO) vezette új kormánykabinet szerdai, első ülése után Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter. Gröhling a héten bejelenti, hogyan fognak a továbbiakban működni az iskolák.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment