Search by category:
Egyéb kategória

Gyűjtést szerveznek az érsekújvári tűzkárosultak javára

Gyűjtést szerveznek az érsekújvári tűzkárosultak javára
Száz Ildikó
2021. 04. 07., sze – 15:29

2021. április 8., csütörtök – 16:00
Érsekújvár

Friss ikon
Off

Törzs

A gyorsan terjedő erős füst miatt a lakóknak egy időre el kellett hagyniuk az otthonukat, szerencsére senki nem sérült meg, tájékoztatott Katarína Križanová, a tűzoltóság szóvivője. Az érsekújvári tűzoltóknak a naszvadi és a nagysurányi önkéntes tűzoltók segítettek. Közös erővel perceken belül sikerült eloltaniuk a tüzet, így a lángok nem terjedtek át más lakásokba.

Érsekújvár

 

A lakóházban egy ideig nem működött az áram-, a gázszolgáltatás és a vízellátás, a lifteket sem használhatták. A sűrűn gomolygó füst elárasztotta az aknavezetéket, néhány lakásba a szellőztetést követően mégis visszatértek a lakosok.

„Az érintett lakóházban élőknek az energiakiesés miatt egy időre el kellett hagyniuk az otthonaikat, szerencsére a többségüknek volt hová menniük, rokonok siettek a segítségükre. Egy családnak okozott problémát az ideiglenes kiköltözés. Nagy köszönet jár František Suchardának, aki azonnal szállást ajánlott fel a családnak”

– tájékoztatta a lakosokat Klein Ottokár, Érsekújvár polgármestere.

A hír hallatán egy érsekújvári, elektronikai eszközöket forgalmazó vállalkozó is felajánlotta segítségét. Az eset kapcsán az egyik városi képviselő felvetette a témát, miszerint nagy szükség lenne olyan szükséglakásokra Érsekújvárban, ahová szükséghelyzetben elszállásolhatnák a lakosokat.

Érsekújvár

 

A történtek óta többen is próbáltak kapcsolatba lépni a kiégett lakás lakóival, hogy felajánlják a segítségüket. Időközben az is kiderült, hogy a háromszobás lakás nem volt biztosítva.

Az érsekújváriak ezért pénzgyűjtést szerveznek a károsultak támogatására, amely április 20-ig tart, a támogatásokat az SK30 1100 0000 0029 3614 5732-es bankszámlaszámra küldhetik a lakosok.

Érsekújvár

 

Minden euróért hálásak

A gyűjtés egyik szervezője Gál Kitti, aki arról tájékoztatta lapunkat, hogy a leégett lakásban két szülő és kétgyereklakott, akiket a tűzeset után rokonok fogadtak be. A lakásból szinte semmit sem tudtak magukkal vinni.

„Amint lehetett, összeszedtük a ruhákat, hogy legalább azokat mentsük, sajnos csak többszörös mosás után lehet majd őket viselni. Ha egyáltalán lehet, mert a lakásban minden rettenetesen füstszagú. Szomorú, lehangoló látvány a leégett, eredetileg szépen berendezett otthon. Menteni próbáljuk a menthetőt, de nem sok minden lesz használható. Nemcsak a fürdőszoba ment teljesen tönkre, a falak mindenütt füstösek, feketék! A lakásban az áramvezetékek teljes felújításra szorulnak, a fürdőszoba egy romhalmaz, használhatatlanná vált” – tette hozzá Gál Kitti.

A gyerekszoba, az ebédlő és a konyha úgy-ahogy felújítható, de nem lehet tudni, mikorra tudja a fiatal család olyan állapotba hozni, hogy ismét egy rendes, egészséges környezetben élhessenek. A tűz oltásakor a parketta, a padlóburkolat is felpúposodott és tönkrement. A család minden egyes euró segítségért rendkívül hálás a támogatóknak.

Bevezető
Érsekújvár |

A húsvéti ünnepek idején tűz ütött ki a Nyitra-parti lakótelepen, az egyik tizenkét emeletes lakóházban. Kiderült, hogy a kilencedik emeleten lévő lakás fürdőszobájában hibásodott meg az áramvezeték.

Címkék

Település / hely
Érsekújvár

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment