Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová kinevezte Krajniakot munkaügyi miniszterré

Čaputová kinevezte Krajniakot munkaügyi miniszterré
Hegedűs Norbert
2021. 04. 09., p – 09:14

2021. április 9., péntek – 09:36
čaputová krajniak

Friss ikon
On

Törzs

Krajniak a koalíciós válság eszkalálódása után, március 15-én jelentette be váratlanul, hogy távozik a munkaügyi minisztérium éléről. A döntését akkor azzal indokolta, hogy így akarja elősegíteni a koalíciós partnerek közötti feszült viszony elrendeződését. Az SaS és a Za ľudí a járványkezelés csődje miatt Marek Krajčí egészségügy-miniszter és Igor Matovič (mindketten OĽANO) lemondását követelték.

Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök új kormányában a munkaügyi minisztériumot ideiglenesen Andrej Doležal (Sme rodina-jelölt) közlekedési miniszter vezette, miután az államfő a Sme rodina eredeti jelöltjét nem hagyta jóvá. Boris Kollár, a parlament és a Sme rodina mozgalom elnöke végül a szerdai (április 7.) kormányülés után bejelentette, hogy Krajniak visszatér a tárca élére.

Bevezető

Zuzana Čaputová államfő pénteken kinevezte Milan Krajniakot (Sme rodina) a Szlovák Munka-, Szociális és Családügyi Minisztérium élére. A régi-új miniszter a lemondása után több mint három héttel veszi át újra a tárca vezetését.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment