Search by category:
Egyéb kategória

Lófarok: Nemcsak a hajat, hanem a gerincet is károsítja

Lófarok: Nemcsak a hajat, hanem a gerincet is károsítja
Hegedűs Norbert
2021. 04. 12., h – 09:26

2021. április 18., vasárnap – 14:00
Lófarok

Friss ikon
Off

Törzs

A lófarok elkészítéséhez nem kell különösebb képesség, csak egy körgumi. Ha ön is azok közé tartozik, akik gyakran viselik ezt a frizurát, hajproblémákra számíthat. Jó tudni, hogy milyenre.

Migrént kaphat

Megfájdulhat a feje, ha túl szorosra fogva tartja a haját. A hajhagymák alatt húzódnak az idegszálak, s ezek fájdalommal reagálhatnak a megfeszített hajra. Ez a bőr allodyniája, ami azt jelenti: fájdalom, melyet nagyon enyhe ingerek (pl. érintés) váltanak ki.

Fáj a fejbőr

Ha sokszor viseljük összefogva a hajunkat, fájhat a fejbőrünk. Ez a fejbőrből és annak perifolikuláris részéből indul ki, vagyis a hajszálak, a pórusok vagy hajhagymák környékéről. Amint szétengedi a haját, azonnal érezni fogja a fájdalmat.

A hátba kisugárzó fájdalom

Igen, a szorosan összefogott hajtól a háta is fájhat. A sűrű haj nehezebb és jobban igénybe veszi a fej bőrét. A fájdalom a nyakra és a hátra is kiterjedhet. A copfba fogott haj helyzete nem természetes, aktiválhatja a szenzor sejteket, és az fájdalommal reagál.

Az arcbőr is megfeszül

A lófarok gyakori viselése az arcbőrnek sem tesz jót. Elveszíti ugyanis rugalmasságát, és idősebbnek fog kinézni, mint amen?nyi valójában.

A haj kócosodik

Ha gyakran fogja össze a haját lófarokba, a haj megfeszülhet. Amikor levesszük róla a gumit, kócos, nehezen fésülhető lesz.

Jobban töredezik

A haj általában törékeny, és ha állandóan gumival fogjuk össze, még sérülékenyebbé válik. Előfordulhat, hogy töredezni kezd. A legrosszabb, amit tehet, hogy este lefekvés előtt nem veszi le róla a gumit.

Alopéciát válthat ki

Az alopécia a hajhullás speciális fajtája, amit a hosszú ideig tartó fizikai megterhelés okoz. Azonkívül, hogy megritkul a haj, a fejbőrön apró csomócskák jelenhetnek meg,, vagy túl érzékennyé válhat. Amint azonban véget vet a terhelésnek, a haj sűrűsége megint a régi lesz.

Mi lehet a hajhullás oka?

Ha észreveszi, hogy túlságosan hullik a haja, próbálja kinyomozni, mi ennek az oka. Veszélyes hajhullásról akkor beszélünk, ha naponta több mint 100 szál hullik ki, és egyszer csak már a fejbőre is látszik. Ezért a genetika, a vitamin- és ásványianyaghiány vagy a pajzsmirigy betegsége lehet a felelős. Egyik oka lehet a gyakori lófarok-viselés. Ebben az esetben elég, ha szabadon hagyja a haját, a többi esetben viszont az orvos segítségét kell kérnie.

(vysetrenie-ki)

Bevezető

Legegyszerűbb gumival összefogni a hajat, így gyorsan kész a frizura. Ha viszont túl gyakran teszi ezt, a haj szenved, de nem csak az.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment