Search by category:
Egyéb kategória

Hosszabb várakozás nélküli mammográfiai vizsgálat Komáromban

Hosszabb várakozás nélküli mammográfiai vizsgálat Komáromban
Vataščin Péter
2021. 04. 15., cs – 14:57

2021. április 15., csütörtök – 17:00
Komárom

Friss ikon
Off

Törzs

A kórházunkban használt mammográf úgy van beállítva, hogy a páciensek nem érezzenek olyan fájdalmat, mint 10-20 évvel ezelőtt. Nagy előnynek számít, hogy a kivizsgálásra szóló időpontot a rezervációt követően két-három nappal adjuk meg” – mondta Miroslav Jaška kórházigazgató. A gyors és fájdalommentes, mindössze öt-tíz percig tartó kivizsgálás során a kórház szakembere különböző testhelyzetekből négy felvételt készít. „A páciensek két napon belül megkapják az eredményeket, majd ezek közül némelyeket szonográfiai vizsgáltra küldünk. Ha szükséges a mellből történő mintavétel, a biopszia lehetőségét is felkínáljuk, amelyet szerdánként az USG-állomásunkon hajtanak végre” – fejtette ki az igazgató.

A vizsgálatra a 035-790-93-11-es vagy a 035-790-96-12-es telefonszámok valamelyikén, illetve a kórház honlapján található online regisztrációs űrlap kitöltésével lehet jelentkezni.

A nőknél a mellrák számít jelenleg a leggyakoribb rosszindulatú daganatfajtának. A mammográfiai vizsgálat fontos megelőző szereppel bír, amelyen a 40 év feletti nőknek kétévente kellene átesniük.

Komárom

Leírás

Fotó: AGEL

(AGEL)

Bevezető
Komárom |

Felújított mammográfiai rendelő várja a pácienseket a komáromi kórházban. A vizsgálatra előzetes bejelentkezést követően csak pár napot kell várakozni.

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment