Search by category:
Egyéb kategória

Új ügyvezető a fürdőben, régi sérelmek az önkormányzatban

Új ügyvezető a fürdőben, régi sérelmek az önkormányzatban
Kiss Bartalos Éva
2021. 04. 15., cs – 15:07

2021. április 15., csütörtök – 15:45
ügyvezetők

Friss ikon
Off

Törzs

Egyebek mellett erre voltak kíváncsiak a képviselő-testület tagjai, akik szerdai ülésükön faggatták a két ügyvezető igazgatót, Križan Tibort és Lukáš Machalát, akit csak néhány hónapja nevezett ki Holényi Gergő polgármester. A kinevezésről most sem kérte ki az önkormányzat, vagy a felügyelőtanács véleményét. Lapunk korábban megkérdezte a polgármestert, hogy mi az új ügyvezető feladata, e-mailben feltett kérdéseinkre azonban nem kaptunk választ.

Fél éve zárva

Közel hat hónapja tart zárva a városi vállalat által működtetett Thermal Corvinus. Nemcsak a fürdőben hiányoznak a turisták, hanem a helyi vállalakozóknak is, és a város kasszája is megérzi a pandémia időszakot. Križan Tibor így jellemezte az elmúlt időszakot, de megjegyezte, hogy műszaki szempontból felkészültek a nyitásra, az alkalmazottak egy része a fürdő területének szépítésén dolgozik.

testület

Križan után a másik ügyvezető, Lukáš Machala vette át a szót, az elmúlt időszakban gazdasági és jogi átvilágítást végzett, de stratégiákat is kidolgozott az előttük álló idényre. „Évek óta főként cseh turistákat fogadnak a fürdőben, akikből idén kevesebb lehet. Ezért igyekszünk megszólítani a hazai vendégeket” – mondta a másik ügyvezető hozzátéve, hogy többféle népszerűsítő kampányt, nyereményjátékokat terveznek például az országos médiában is. Machala szerint májusban talán fogadhatnak vendégeket, legalább hét nap kell ahhoz, hogy technikailag készen álljanak a nyitásra.

Két ügyvezető

Machala kinevezésével újra olyan helyzet állt elő a város vállalatban, amellyel nem értenek egyet a képviselők. Korábban is előfordult, hogy a polgármester a testület beleegyezése nélkül nevezett ki másik ügyvezető igazgatót a városi vállalatok élére, a fürdőben is másodszor történt meg. Varga Albin képviselő mutatott rá arra, hogy Holényi Gergő egy évvel ezelőtt még azt írta, hogy Križan az egyedüli ügyvezető. Arra a kérdésre, hogy mi változott azóta, nem felelt a polgármester, azt ígérte, erre majd az interpellációkban keríthetnek sort, a szerdai ülésen azonban a kijárási tilalom miatt ezekre nem jutott idő.

Szakmai adok-kapok

A két ügyvezető higgadt beszámolójával azt a látszatot keltette, hogy olajozottan vezetik a vállalatot, de később kiderült, hogy mégsem ennyire idilli a helyzet. Križan Tibor ezt úgy jellemezte, hogy ha egyetért Machalával, akkor jó a viszonyuk. A korábbi ügyvezető leszögezte, hogy egy vezető is el tudja látni a feladatokat a fürdőben, ha folyamatosan jelen van. A képviselők Machala tudtára adták, hogy nem szívesen látják őt a vállalat élén, Néveri Sándor szembesítette ezzel, aki azt kérdezte az ügyvezetőtől, hogy ismeri-e a helyzetet, amibe belecsöppent, tisztában van-e a polgármester és a testület között fennálló konfliktussal.

„Nem kell ismernem a környezetet, nem érdekelnek a helyi konfliktusok, és nem is fognak ebbe belerángatni.

Nem politikus vagyok, hanem menedzser, ne rajtam keresztül akarjanak politikai pontokat szerezni” – válaszolta Lukáš Machala.

Személyes kérdések

Az ügyvezető kikérte magának a képviselők hangnemét, mondván, hogy ne kezeljék alapiskolás kisdiákként. Leszögezte, hogy ismeri a dél-szlovákiai régiót, ahová családi szálak is fűzik. Magyarul ugyan nem beszél, de érti a nyelvet.

Machala

Lukáš Machala azt mondta, hogy jogi, újságírói és marketinges diplomája is van, de korábban önkormányzati képviselőként tevékenykedett. A 2020-as parlamenti választásokon az SNS listáján indult, előtte az oktatási minisztériumban dolgozott, valamint Andrej Danko SNS-elnök mediális tanácsadója is volt.

Egy több mint kettő?

Az, hogy milyen haszna lesz a közel hat hónapja bevétel nélkül tengődő fürdőnek a két ügyvezető kinevezéséből, nem derült ki. Az új igazgató marketing tapasztalatával, média-, és egyéb kapcsolataival, kommunikációs és jogi készségeivel igyekszik segíteni a városi vállalaton. A fürdő felügyelőtanácsa azonban úgy tűnik, nem kér ebből a segítségből, az ülésen kiderült, hogy bírósághoz fordultak amiatt, hogy ismét megkerülte őket a város első embere. A szerdán látottak alapján kimondható, hogy egyelőre a képviselők sem zárták szívükbe Lukáš Machalát, aki többször is leszögezte, hogy nyitott a tárgyalásokra, legyen szó akár az idegenforgalmi sikerekben kulcsszerepet játszó szállásadókról, vagy a lakosokról.

Bevezető
Nagymegyer |

Hogyan lehet fellendíteni a nagymegyeri fürdő forgalmát? Miért kellene a cseh turisták helyett a szlovákiai régiókban népszerűsíteni az idegenforgalmi célpontot? Hogyan tud együttműködni a két ügyvezető igazgató a városi vállalat élén?

Település / hely
Nagymegyer

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Kiss Bartalos Éva

Read More

Post Comment