Search by category:
Egyéb kategória

A koronavírust átvészelők esetében 180 napra hosszabbodik a tesztelési mentesség

A koronavírust átvészelők esetében 180 napra hosszabbodik a tesztelési mentesség
Mészáros Richárd
2021. 04. 16., p – 22:29

2021. április 17., szombat – 11:50
koronavírus

Friss ikon
Off

Törzs

Hétfőtől az új koronavírus ellen beoltott személyek is mentességet élveznek a tesztelési kötelezettség alól, amennyiben az mRNA vakcina esetében a második adag beadása óta eltelt több mint 14 nap, és a vektor alapú vakcina esetében az első adag beadása óta eltelt több mint négy hét.

Azoktól sem fognak tesztet kérni, akik az elmúlt 180 napban átestek a Covid-19 betegségen, és már megkapták az első adag oltóanyagot, és annak beadása óta eltelt legalább 14 nap. Ezek a kivételek érvényesek például az üzletekbe való belépéskor, de az alkalmazottak esetében is, akik a munkáltató telephelyére akarnak belépni.

Račková hozzátette: az aktuális rendelet értelmében az istentiszteletek látogatása és az egyéni lelki gondozás esetében nem lesz feltétel a negatív koronavírusteszt.

Bevezető
Pozsony |

Három hónapról 180 napra hosszabbodik az az időszak, amely alatt kivételt fognak élvezni a tesztelési kötelezettség alól azok, akik átestek a Covid-19 betegségen – derül ki a Szlovák Közegészségügyi Hivatal aktuális rendeletéből.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment