Search by category:
Egyéb kategória

A Szlovákiába érkező személyeknek karanténba kell vonulniuk

A Szlovákiába érkező személyeknek karanténba kell vonulniuk
Hegedűs Norbert
2021. 04. 16., p – 14:53

2021. április 16., péntek – 15:15
koronavírus rendőrség határ

Friss ikon
Off

Törzs

Az ÚVZ közleménye értelmében az otthon, vagy a kijelölt szálláshelyen abszolvált karantén (tünetmentesség esetén) 14 nap elteltével, vagy a negatív RT-PCR teszt kézbesítése után ér véget. „Ez a teszt bármikor elvégezhető, nem kell nyolc napot várni a külföldről való hazatérés után” – hangsúlyozta Račková. A tíz év alatti gyerekek karanténkötelezettsége tünetmentesség esetén ugyanakkor ér véget, amikor a velük egy háztartásban élő felnőtteké is.

Azoknak a Szlovákiába érkező beoltott személyeknek, akik az elmúlt 14 napban kizárólag az Európai Unió tagállamaiban, illetve Izlandon, Norvégiában, Liechtensteinben, Svájcban vagy az Egyesült Királyságban tartózkodtak, igazolást kell felmutatniuk arról, hogy az mRNA védőoltás (Moderna, Pfizer/BioNTech) második adagjának beadása óta eltelt több mint 14 nap, illetve az AstraZeneca vakcina első adagjának beadása óta eltelt több mint négy hét. További alternatívák, hogy a Szlovákiába érkező személy az elmúlt 180 napban átesett a COVID-19 betegségen, vagy átesett a COVID-19 betegségen, és 180 napon belül megkapta a védőoltást, és az első adag beadása óta eltelt legalább 14 nap. Ezeket a körülményeket is igazolni kell.

Ezeknek az embereknek is regisztrálniuk kell az országba való belépésükkor a http://korona.gov.sk/ehranica weboldalon. Emellett rendelkezniük kell 48 óránál nem régebbi negatív antigén, vagy 72 óránál nem régebbi negatív RT-PCR teszttel.

Bevezető

A hétfőn (április 19.), 6 óra után Szlovákiába érkező személyeknek karanténba kell vonulniuk. Amennyiben az RT-PCR tesztjük negatív eredménnyel zárul, elhagyhatják a karantént. Erről Daša Račková, a Szlovák Közegészségügyi Hivatal szóvivője tájékoztatta a TASR hírügynökséget pénteken. Az ÚVZ korábban arról tájékoztatott, hogy ezeknek a személyeknek nem kell karanténba vonulniuk.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment