Search by category:
Egyéb kategória

Hétfőn nyitnak a boltok és a templomok

Hétfőn nyitnak a boltok és a templomok
Czímer Gábor
2021. 04. 16., p – 15:17

2021. április 16., péntek – 15:30
koronavírus templom

Friss ikon
Off

Törzs

A kabinet a döntését a Covid-automata rendszere szerint hozta meg, így a kijárási tilalom alól kivételt kapnak például a kiskereskedelmi boltok, de a természetjárásra vonatkozó korlátozásokon is lazítanak. Hétfőtől már másik járásba is utazhatunk akkor, ha a természetbe megyünk, vagy egyéni rekreáció céljából utazunk. Azon járásokba való belépéshez, amelyek a Covid-automata szerint továbbra is a figyelmeztetési szakasz 4. fázisában vannak, továbbra is 7 napnál nem régebbi negatív koronavírusteszt szükséges.

A korlátozások feloldása érinti az autóiskolákat is, amelyek újra megkezdhetik az oktatást. Hétfőtől a templomokban a hívek jelenlétében mutathatnak be szertartásokat, de az uszodák és a sportlétesítmények is kinyitnak. Az enyhítés után már nem lesz kötelező az otthonról való munkavégzés, vagyis a home office, azoknak, akiknek ezt a munkaköre megengedi. A jövőben erről szabadon dönthet a munkaadó.

„A világjárvány felett azonban nem győztünk, ezért óvatosnak kell lennünk. Csak a szabályok következetes betartása és a nagyléptékű oltás jelenti a szabadsághoz vezető utat. Ma egy újabb lépést tettünk ezen az úton” – mondta Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő.

Bevezető
Pozsony |

A kormány pénteken jóváhagyta a koronavírus-járvány elleni intézkedések enyhítését. Hosszú idő után hétfőtől újra kinyithatnak a boltok, de a múzeumok, galériák, könyvtárak, állat- és botanikus kertek is újra fogadhatnak látogatókat. A vallási szertartásokat pedig újra a hívek jelenlétében tarthatják.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Czímer Gábor

Read More

Post Comment