Search by category:
Egyéb kategória

VIDEÓ: Tarol a Sátán ölében táncoló meleg rapper

VIDEÓ: Tarol a Sátán ölében táncoló meleg rapper
Juhász Katalin
2021. 04. 16., p – 15:31

2021. április 16., péntek – 16:30
dddd

Friss ikon
Off

Törzs

Az előzmények: 2018-ban jött egy fekete homoszexuális fiatalember cowboynak öltözve, s a hiphopot a fehérek stílusával, a countryval ötvözte, amire korábban nem volt példa. A történet már-már mesebeli. 
A Nine Inch Nails 2008-ban adta ki az instrumentális, szabadon felhasználható, átdolgozható Ghosts I–IV című lemezét. Egy holland producer a 34 Ghosts IV című szerzeményt hiphoposította, és feltöltötte egy olyan honlapra, ahol zenét lehet keresni, vásárolni. Lil Nas X megvette azt, countryval ötvözte, szöveget írt rá, és elkészült az Old Town Road című dal. A rapper videós illusztrációként egy western videójáték képsorait keverte alá, majd egy másik verzióban különböző cowboyos mémeket párosított a számhoz. A TikTok-felhasználók újabb videókat gyártottak hozzá. Az amerikai Hot 100 listán az Old Town Road alapváltozata egy, a Billy Ray Cyrus countryénekessel készített remixe tizennyolc hétig volt első, amivel új rekord született. (Az addigi csúcs tizenhat hét volt.) 

A georgiai születésű, huszonkét éves Lil Nas X most új felvétellel hódít – a Montero (Call Me by Your Name) a brit és az amerikai rangsorban is rajt-cél győzelmet aratott. A dalt részben a látványos és provokatív klipje körüli hírverés repítette az élre.

A videó az édenkertben kezdődik. Lil Nas X Ádámot játssza, aki nem Évával esik bűnbe, hanem egy földönkívülinek tűnő kígyószerű lénnnyel. A bűnért Isten ítélőszéke elé kerül, megkövezik, majd egy hosszú rúdon alsónadrágban és térdcsizmában táncosként lecsúszik a pokolba, ahol öltáncot lejt a Sátánnak. Végül megöli őt és a helyére lép. A dalszöveg tele van homoerotikus utalásokkal, szexuális üzenetekkel.

A szerzemény promóciójaként piacra dobtak 666 pár Nike Air Max 97 típusú tornacipőt, a fűzőjén pentagrammával, az oldalán utalással Lukács evangéliuma 10. fejezetének 18. igéjére és egy csepp emberi vérrel, amelyet az alapanyaghoz kevertek. 

A cipőket pillanatok alatt elkapkodták, pedig ezertizennyolc dollárba kerültek (a biblia vonalra utalva). Bár az alkotók jelezték, hogy ezek nem hivatalos Nike-cipők, a cég védjegybitorlás miatt beperelte a lábbeliket átalakító dizájnkollektívát. A Nike azt állítja, az akció megsértette a jó hírnevüket, és azt sugallja, hogy támogatják a sátánizmust. A lépés érthető, az interneten felháborodott polgárok tömege szólít fel a cég bojkottjára.

Bevezető

Tökéletes stratégia. A társadalom nagy részét megbotránkoztató, korhű szövegvilág és a hozzá illeszkedő provokatív videóklip a listák élére repített egy zeneileg közepes dalt.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Puha József

Read More

Post Comment