Search by category:
Egyéb kategória

GALÉRIA: A magyarok kiütötték az olaszokat

GALÉRIA: A magyarok kiütötték az olaszokat
Orosky Tamás
2021. 04. 16., p – 18:36

2021. április 16., péntek – 19:00
kézilabda

Friss ikon
Off

Törzs

A magyarok Érden fogadták az olasz csapatot. A két válogatott eddig ötször találkozott egymással, mindig a magyarok nyertek, a legkisebb gólkülönbségű győzelem is 14 gólos volt.

Bíró–Lukács, Kiss, Szucsánszki, Kisfaludy, Szöllősi-Zácsik, Márton összeállításban kezdték a magyarok. Méghozzá óriási lendülettel, két perc után már 4:0-ra vezettek, ebből három lerohanásgól volt. Bíró Blanka a kapuból remek hosszú indításokkal hozta helyzetbe a társait. Az első vendéggólt Ramona Manoljovic szerezte a harmadik percben. A 12. perc végére már 7 gólos volt a magyar vezetés, leginkább a két szélső, Lukács és Márton volt aktív, de Kiss Nikolett is jól kezdett. A magyar védekezésen rendre fennakadtak a vendég támadók, ha pedig el is jutottak lövésig, akkor Bíró Blanka volt a helyén.

A 10. perc után a magyar támadásokba egyre több hiba csúszott, sok volt a pontatlan, elsietett lövés. Az üres érdi stadionban jól hallhatóan jött is az utasítás Elek Gábortól: „Türelem, második szándékból is jó!”

A holtponton Lukács Viktória és Vámos Petra góljai, valamint Angela Cappellaro kiállítása segítette át a magyarokat, és a 20. perc elejére már kilenc, a 22. perc végére Klujber Katrin góljával már 10 volt közte, 16:6.

Az első játékrészt végül magabiztos játékkal 23:10-re nyerték Klujberék, és igazából a mérkőzés és vele együtt a kétmeccses párharc is eldőlt, már csak a számszerű végeredmény volt a kérdéses.

A szünetben az üresen szomorkodó érdi arénában a helyi bemondó szeretett volna egy kis életet csempészni azzal, hogy friss slágerek ütemeire próbálta táncra vagy valami hasonlóra bírni a helyszínen dolgozó újságírókat. Ám sajnos senkiben nem volt benne az X-faktor, nem vált senki hirtelen Michael Jacksonná vagy Shakirává. A legtöbb, amit a szpíker elért, néhány bágyadt integetés volt.

Bíró Blanka után a második félidőre a magyar kapuba beállt Szikora Melinda is bemutatta, hogy hosszú indításokkal nagyon jól érzi a társakat. Húsz perccel a vége előtt már 20 gólos volt a magyar vezetés.

GALÉRIA: A magyarok kiütötték az olaszokat
2021. 04. 16., p – 18:57
Hegedűs Norbert

Gallery images
a

a

q

q

q

q

q

q

q

q

q

q

q

q

q

q

q

q

q

q

Leírás

Somogyi Tibor felvételei

Az olaszoktól Laura Rotondo villant egyet és kipókhálózta Szikora kapujának jobb felső sarkát, majd Beatrice Pugliara is betalált egy gyors lerohanásból, hogy aztán ismét Rotondo dobjon gólt. De ez is csak arra volt elég, hogy mínusz 18-ra „visszazárkózzanak” az olaszok.

Az 52. percben Kovács Anett egy felugrást követően kapott a sarkához, ápolni is kellett, de szerencsére a saját lábain hagyta el a pályát, igaz, az ápolása a kispadnál folyt tovább. A helyére beállt Lukács megszerezte a magyarok 39. gólját, miközben az olaszok még csak 17-nél jártak.

Két perccel a vége előtt már csak az volt a kérdés, hogy sikerül-e az olaszokat 20 gól alatt tartani. Végül sikerült, így 27 góllal, 46:19-re győztek a magyarok.

Ezzel a lényegi kérdések el is dőltek, a magyar női kézilabda-válogatott minden bizonnyal ott lesz az év végi spanyolországi világbajnokságon. Nem valószínű, hogy a vasárnapi visszavágón – amit szintén Érden játszanak – az olaszok behoznák a hátrányukat. 

„Nagyképűség nélkül mondhatjuk, hogy nem volt kérdés a győztes személye, de fontos volt, hogy a csapat milyen arcát mutatja ezen a meccsen. Szerettünk volna magabiztos védekezésből, sok lerohanásból gólt lőni. Ez sikerült is. A kapott gólok számával nem vagyok elégedett, de nehéz egy ilyen meccsen kiverni a lányok fejéből azt, hogy ne csak a támadással foglalkozzanak” – mondta Elek Gábor, hozzátéve, hogy Kovács Anettnek a bokája sérült meg, de az első jelentések szerint nem olyan súlyos a sérülése.

Elena Barani, az olaszok edzője, (akinek a szavait egyik játékosa, Bianca Del Balzo fordította olaszról angolra) elmondta, hogy összességében elégedett a csapata teljesítményével. A sok kapott gól ellenére elégedett a védekezéssel is, viszont a támadásokban szerinte sokat hibáz.

Bevezető
Érd |

A magyar női kézilabda-válo-gatott 46:19-re legyőzte Olaszországot a világbajnoki selejtező első mérkőzésén, így nagy valószínűséggel ott lesz az év végi spanyolországi világbajnokságon.

Település / hely
Érd

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Mészáros György

Read More

Post Comment