Search by category:
Egyéb kategória

Matovič ismét a közösségi hálón bírálja koalíciós partnerét, az államfőt és az újságírókat

Matovič ismét a közösségi hálón bírálja koalíciós partnerét, az államfőt és az újságírókat
Mészáros Richárd
2021. 04. 17., szo – 08:30

2021. április 17., szombat – 08:55
Igor Matovič

Friss ikon
Off

Törzs

Matovič azzal kezdi a bejegyzést, hogy a választások megnyerésével áthúzta mások tervét, a koronavírus-járvány ellenére azonban száz napot sem kapott kormánya, máris elkezdődött a támadás és a manipuláció. Emlékeztet, a járvány első hullámának idején Szlovákia a legbiztonságosabbnak számított Európában.

Ősszel azonban ismét emelkedni kezdtek a számok, ő előállt a tömeges tesztelés ötletével, amely a Scienc tudományos folyóirat szerint 58%-kal csökkentette a fertőzöttek száma a média, az ellenzék és a köztársasági elnök igyekezete ellenére is.

Mint írja, ezt követően koalíciós partnere a növekvő fertőzöttség mellet az éttermek és bárok kinyitását követelte, majd szabotálta a tesztek beszerzését, miközben elégedett kirándult Dubajban. A karácsony előtti tömeges tesztelés hiányában elszabadult a pokol – írja.

Azt követően, hogy titkon megegyezett az oroszokkal kétmillió vakcina beszerzéséről, a koalíciós partnereik felhasználva az orosz Szputnyik vakcinát Marek Krajčí és az ő lemondását követelték. „Azt gondolták, hogy alázatosan feledésbe merülök, de nekem ez csak egyre jobban tetszeni kezdett” – írja. Elmondása szerint ma sokan állnak vele szemben, ő azonban nem fél az újságírók szemébe mondani azt, hogy az igazságot keresni, nem pedig megalkotni kell, ahogy azt is, hogy olyan újságíróból, mint Ján Kuciak, kevés van az országban.

„Minden gátlásuk megszűnt, és engedtek annak, hogy a gyűlölet vezesse őket. A gyűlölet, amellyel egymást heccelik, és amely eltereli figyelmüket az igazságról. Most pedig már csak egyetlen céljuk van, az én teljes megalázásom. Nem illek bele az ő progresszív világukba. Hiba a rendszerben” – áll a bejegyzésben.

A bejegyzését azzal zárja, hogy bár harcosnak gondolja magát, aki nem szívesen futamodik meg, meglehet, hogy rosszakaróinak sikerül elérniük céljukat. „Azonban ha ez megtörténik, velük ellentétben én tükörbe tudok majd nézni, mivel én soha nem szolgáltam az oligarchákat és a maffiát, amely a szlovákiai médiumok jelentős részét birtokolja” – zárta.

Bevezető
Pozsony |

Elmondása szerint egyre jobban élvezi a helyzetet.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment