Search by category:
Egyéb kategória

Ha lesz elég oltóanyag, fontolóra veszik a vakcinaválasztás kérdését

Ha lesz elég oltóanyag, fontolóra veszik a vakcinaválasztás kérdését
Mészáros Richárd
2021. 04. 19., h – 15:19

2021. április 19., hétfő – 15:30
koronavírus-vakcina

Friss ikon
Off

Törzs

A jelenlegi oltási rend az életkoron alapszik. A 60 évnél idősebbeket a Pfizer/BioNTech és a Moderna vakcinájával oltják, a fiatalabbakat AstraZenecával. Egyelőre körülbelül 100 ezer idős ember van beregisztrálva az úgynevezett oltási váróteremben, akik a Pfizer-BioNTech és a Moderna vakcinájára várnak” – emlékeztetett a szóvivő.

Richard Raši

Szabad vakcinaválasztást javasol a Hlas

Pozsony |

A Hlas felszólította a kormányt, minél hamarabb tegye lehetővé a szabad vakcinaválasztást. A párt szerint ezzel emelkedne a Covid-19 elleni oltási hajlandóság a lakosság körében, az állam pedig pontosan tudná, hogy melyik oltóanyagból hány adagra van szükség.

Hétfőn a Hlas felszólította a kormányt, minél hamarabb tegye lehetővé a szabad vakcinaválasztást. A párt szerint ezzel emelkedne a Covid-19 elleni oltási hajlandóság a lakosság körében, az állam pedig pontosan tudná, hogy melyik oltóanyagból hány adagra van szükség, és hova kell szállítani.

Bevezető
Pozsony |

Ha elegendő oltóanyagot szállítottak le Szlovákiának, az egészségügyi tárca nem fog elzárkózni attól, hogy szakmai vita kezdődjön a szabad vakcinaválasztás kérdéséről – reagált Zuzana Eliášová, a minisztérium szóvivője a Hlas felvetésére. Hozzátette, az idősek elsőbbséget élveznek az oltásnál, mert a legveszélyeztetettebb csoportról van szó.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment