Search by category:
Egyéb kategória

Szabad vakcinaválasztást javasol a Hlas

Szabad vakcinaválasztást javasol a Hlas
Mészáros Richárd
2021. 04. 19., h – 14:10

2021. április 19., hétfő – 14:14
Richard Raši

Friss ikon
Off

Törzs

„Ne csökkentsük a beoltottak számát azzal, hogy nem adunk az embereknek választási lehetőséget” – mondta Raši. Emlékeztetett, hogy a nyájimmunitás eléréséhez legalább a lakosság 60 százalékát kell beoltani, vagyis még több mint 2,3 millió embert. Ezért az internetes bejelentkezésnél az úgynevezett oltási váróteremben újabb rubrikát kellene feltüntetni, melyben az oltásra jelentkező bejelölhetné, hogy mely vakcinákkal hajlandó beoltatni magát.

Ugyanakkor a párt azt javasolja, hogy továbbra is az idősebbek élvezzenek előnyt az oltásnál. „Az állam például olyan információval is szolgálhatna, hogy ön a Pfizer vakcináját választotta, de a kora miatt még 1 millióan vannak ön előtt, ezért körülbelül három hónap múlva kerülhet sorra.Ha viszont másik vakcinát választ, esetleg már ma jöhet oltásra” – vázolta Raši. Úgy véli, ezáltal mindenki mérlegelhetné, hogy vállalja-e a kockázatot és hónapokon át várakozik, vagy másik oltóanyagot kér. Azt is elmondta, őt az AstraZeneca-vakcinával oltották be, és ahhoz a jelszóhoz igazodott, hogy „az a legjobb vakcina, amit azonnal megkaphatok”.

Szerinte ha Szlovákiában is fognak oltani a Szputnyik V-vakcinával, a bejelentkezésnél figyelmeztetni kell az embereket, hogy az orosz oltóanyag nincs bejegyeztetve, és fel kell tüntetni az ezzel járó összes kockázatot.

Bevezető
Pozsony |

A Hlas felszólította a kormányt, minél hamarabb tegye lehetővé a szabad vakcinaválasztást. A párt szerint ezzel emelkedne a Covid-19 elleni oltási hajlandóság a lakosság körében, az állam pedig pontosan tudná, hogy melyik oltóanyagból hány adagra van szükség. A javaslatról Richard Raši, a párt parlamenti képviselője számolt be hétfői sajtótájékoztatóján.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment