Search by category:
Egyéb kategória

Két héten belül nyithatnának a teraszok is?

Két héten belül nyithatnának a teraszok is?
Mészáros Richárd
2021. 04. 19., h – 19:33

2021. április 19., hétfő – 19:44
terasz

Friss ikon
Off

Törzs

„A Közegészségügyi Hivatal körülbelül két héten belül el tudja képzelni az enyhítést ezen a területen, amennyiben például a teraszok működéséről van szó, méghozzá olyan feltételekhez igazodva, amelyek a múlt évben voltak érvényben. Ehhez azonban a járványhelyzet további javulására, és az üzletek működtetésével és a tömegrendezvényekkel kapcsolatos járványügyi intézkedések betartására van szükség” – közölte Račková a vendéglátóipari egységek nyitása kapcsán.

A ÚVZ arra figyelmeztet, hogy az intézkedések enyhítése növeli az emberek mobilitását, és ezzel a járvány terjedésének a kockázatát is. Ezért nem nyitottak meg minden szolgáltatást egyszerre. „A vendéglátóipari egységek esetében még kicsit vártunk, mert a terepen szerzett tapasztalatok azt mutatják, hogy az emberek az asztal mellett töltött idő alatt szinte egyáltalán nem vették fel a szájmaszkot, és ez nem csak az étel és az ital elfogyasztásának idejére vonatkozott” – magyarázta a szóvivő.

Az intézkedések további lehetséges enyhítéséről ezen a héten fognak egyeztetni a szakértők. A téma a kormány Járványügyi Bizottságának a következő ülésén is előkerül.

Bevezető
Pozsony |

A Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) körülbelül két héten belül elképzelhetőnek tartja a vendéglátóipari egységek teraszaira vonatkozó intézkedések enyhítését – tájékoztatott Daša Račková, az ÚVZ szóvivője. Hozzátette: az éttermek most is működhetnek, ha az ételt elvitelre adják oda vagy házhoz szállítják.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment