Search by category:
Egyéb kategória

Kamocsán és Szímőn fegyelmezettek a lakosok

Kamocsán és Szímőn fegyelmezettek a lakosok
Száz Ildikó
2021. 01. 30., szo – 12:55

2021. január 30., szombat – 14:23
Jedlik-ház

Friss ikon
Off

Törzs

Kamocsán kettesével, hármasával érkeztek a lakosok a délelőtti órákban, és rövid idő alatt le is tudták a szűrővizsgálatot.

Kamocsa, kultúrház

A községben múlt héten 511 személyt teszteltek le, és háromnak lett pozitív teszteredménye, ami 0,59 százalékos arányt jelent. Szímőn múlt hétvégén két nap alatt 935 tesztet végeztek el, ebböl nyolcnak lett pozitív eredménye, ami 0,85 százalékos fertőzöttségi arányt jelent.

Szímő, Jedlik-ház

A helyiek óvatosak, mert az utóbbi két hét alatt nyolc temetés is volt a községben, ami egyáltalán nem jellemző Szímőn. Ma délelőtt 11 órakor a letesztelt ötszáz lakosból kettőnek volt pozitív koronavírus-tesztje. Döme Beatrix a községi hivatal vezetője is az önkéntesek tizenkét fős helyi csapatát erősíti.

Döme Beatrix hivatalvezető

„Abécé sorrendben teszteljük a lakosokat, nem csak azok érkeznek, akik dolgoznak, hanem a 65 év felettiek és a gyerekek is. Tegnap égett a telefonom, mert múlt héten nyolc pozitív esetünk volt, abból nyolc roma családból való. Kiderült, hogy most már azoknak is negatív lett az eredményük és a családtagok sem fertőződtek meg. Nem volt gondunk az önkéntesek toborzásával, az egészségügyi dolgozók és az adminisztrációt végzők is jelezték, hogy ezen a hétvégén is számíthatunk rájuk” — mondta Döme Beatrix. A karanténba kerülő lakosokat a község önkormányzati dolgozói rendszeresen ellenőrzik, a helyiek igyekeznek betartani a szabályokat, felelősségteljesen állnak hozzá a válsághelyzethez és a kijárási tilalomhoz.

Bevezető
Kamocsa/Színő |

Az érsekújvári járásbeli Kamocsán két napon át tesztelik a lakosokat, akik telefonon jelentkezhetnek a szűrővizsgálatra. A szomszédos Szímőn ezúttal egy napos az antigén-tesztelés.

Település / hely
Kamocsa/Színő

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment