Search by category:
Egyéb kategória

A Covid-ot átvészelők 180 napra mentesülnek a tesztelési kötelezettség alól

A Covid-ot átvészelők 180 napra mentesülnek a tesztelési kötelezettség alól
Hegedűs Norbert
2021. 04. 20., k – 07:21

2021. április 20., kedd – 08:30
koronavírus bevásárlás

Friss ikon
Off

Törzs

Az új koronavírus ellen beoltott személyek is mentességet élveznek a tesztelési kötelezettség alól, amennyiben az mRNA vakcina esetében a második adag beadása óta eltelt több mint 14 nap, és a vektor alapú vakcina esetében az első adag beadása óta eltelt több mint négy hét.

Azoktól sem fognak tesztet kérni, akik az elmúlt 180 napban átestek a Covid-19 betegségen, és már megkapták az első adag oltóanyagot, és annak beadása óta eltelt legalább 14 nap. Ezek a kivételek érvényesek az üzletekbe való belépéskor, de az olyan alkalmazottak esetében is, akik a munkáltató telephelyére akarnak belépni – magyarázta a TASR-nek Daša Račková, az ÚVZ szóvivője.

A rendelet továbbá a kormány azon határozatára is reagál, amely az istentiszteleteken és az individuális lelki gondozáson való részvételt is a kivételek közé sorolta. „Ezeknek a létesítményeknek a látogatása nincs negatív teszteredményhez kötve” – tette hozzá azzal, hogy a rendelet többi része változatlanul érvényben marad.

Bevezető

Három hónapról 180 napra hosszabbodik az az időszak, amely alatt mentesülnek a tesztelési kötelezettség alól azok, akik átestek a Covid-19 betegségen. Ez a Szlovák Közegészségügyi Hivatal rendeletéből következik, amely hétfőtől az üzletekbe és a munkahelyre való belépés feltételeit szabályozza.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment