Search by category:
Egyéb kategória

Emberkísérlet lefújva

Emberkísérlet lefújva
Juhász Katalin
2021. 04. 20., k – 18:00

2021. április 20., kedd – 18:42
dd

Friss ikon
Off

Törzs

Korábban orvosok, ápolók, vendéglátósok, kutatók szólítottak fel a tesztparti lemondására. Az általuk kezdeményezett felhívást több mint 350 ezren írták alá.

A népszerű 538 Radió kapott engedélyt arra, hogy az ország déli részén lévő Bredában megszervezze a rendezvényt, amely része lett volna a Fieldlab kutatóprogramjának. E program keretében korábban rendeztek már konferenciát, színházi előadást, futballmeccset és popkoncertet. A résztvevőknek negatív koronavírustesztet kellett volna felmutatniuk.

Bár kutatási célból szervezték a rendezvényt, az orvosokat felháborította a kezdeményezés. „Tízezer fős partit rendezni 400 méterre egy Covid-19-ben szenvedőkkel teli kórháztól, a betegek és a kórházi személyzet arculcsapását jelenti” – hangoztatták.

Tudósok is megkérdőjelezték egy ilyen kutatás tudományos értelmét. Holland politikusok pedig arra hívták fel a figyelmet, hogy lehetetlen több ezer bulizót ellenőrzés alatt tartani.

Hollandiában december közepe óta szigorú korlátozásokkal próbálják feltartóztatni a koronavírus-járvány terjedését, de az esetszámok még mindig magasak, a kórházak és az intenzív osztályok túlterheltek. A százezer emberre jutó fertőzöttek száma a közelmúltban majdnem elérte a 300-at egy hét alatt.

Bevezető
Amszterdam |

Közfelháborodást váltott ki Hollandiában az a szombatra tervezett tízezer fős tesztparti, amellyel a kutatók azt akarták megállapítani, mennyire biztonságosak az ilyen nagyszabású rendezvények a járvány idején. Az országos tiltakozás hatására Breda város önkormányzata hétfőn visszavonta a rendezvényre adott engedélyt, mondván, nem lehet biztonságosan megtartani.

Település / hely
Amszterdam

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment