Search by category:
Egyéb kategória

Európai Szuperliga – Infantino: nem lehet félig bent, félig kint lenni

Európai Szuperliga – Infantino: nem lehet félig bent, félig kint lenni
Hegedűs Norbert
2021. 04. 20., k – 12:02

2021. április 20., kedd – 12:02
Gianni Infantino

Friss ikon
Off

Törzs

„Ha egyesek úgy döntenek, hogy saját útjukat járják, akkor választásuk következményeivel együtt kell élniük. Vállalniuk kell a felelősséget a döntéseikért. Nem lehet félig bent, félig kint lenni, ennek abszolút világosnak kell lennie mindenki számára” – jelentette ki a sportág elsőszámú irányítója az UEFA keddi kongresszusán, amelyet a svájci Montreaux-ban tartanak.

Infantino, aki korábban az UEFA főtitkára volt, megerősítette, hogy a FIFA elutasítja a Szuperligát, egyúttal teljes támogatásáról biztosította az UEFA-t.

A húszcsapatosra tervezett Szuperligát hat angol – Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea, Manchester City -, három olasz – Juventus, AC Milan, Internazionale – és három spanyol – Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid – sztárklub hozta létre. A tervek szerint az új versenysorozatnak 15 állandó tagja lenne.

A hétfői bejelentés heves ellenreakciókat és bírálatokat váltott ki politikai szinten is, az UEFA pedig jelezte, hogy eltiltják a válogatottól a Szuperligában játszókat.

Bevezető

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke kiállt az európai szövetség (UEFA) mellett a hétfőn bejelentett Európai Szuperligával (ESL) szemben.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment