Search by category:
Egyéb kategória

DAC: közös megegyezéssel felbontották Bernd Storck szerződését

DAC: közös megegyezéssel felbontották Bernd Storck szerződését
Mészáros György
2021. 04. 21., sze – 18:17

2021. április 21., szerda – 18:30
Bernd Storck

Friss ikon
Off

Törzs

A DAC hivatalos honlapján olvasható szűkszavú közleményben nincs megindokolva, hogy a felek miért döntöttek úgy, hogy befejezik a közös munkát. Szintén azonnali hatállyal távozik klubtól az eddigi erőnléti edző, Alexander Storck, valamint Nico Pellatz kapusedző is. 

Storck távozása után átmenetileg Németh Antal másodedző irányítja majd a csapatot. A közlemény azzal zárul, hogy a stábot érintő további változásokról később ad tájékoztatást a klub. 

Az 58 éves német szakember 2020 júniusában érkezett a csallóközi klubhoz, ezen időszak alatt összesen 40 tétmérkőzésen irányította a csapatot (32-szer a bajnokságban, 5-ször a Slovnaft Cupban és 3-szor az Európa-liga selejtezőjében). A mérlege 23 győzelem 8 döntetlen és 9 vereség.

A vezetésével remekül kezdte a 2020/21-es szezont a DAC. A bajnokság első nyolc fordulójában nem talált legyőzőre a csapat, ezzel mind a klub, mind pedig a szlovák futballbajnokságban rekordot állítottak fel. Az Európa-liga selejtezőjének második fordulójába egy nagyszerű fordítás után jutottak be, hosszabbításban 5:3-ra legyőzték a cseh Jablonec csapatát. Igaz, a harmadik körben csúnya, 7:0-s zakóba szaladtak bele a LASK Linz otthonában. A Fortuna Liga 9. fordulójában pedig a zsolnai MŠK pályáján szenvedtek 4:1-es vereséget. Ezután több nem várt botlás is jött a csapattól, mint a Pohronie elleni hazai 0:0, a Sereď elleni idegenbeli vereség, vagy az aranyosmarótiak győzelme a MOL Arénában. Az év végére a DAC visszacsúszott a bajnokságban a második helyre, és 5 pontos lemaradást szedett össze az éllovas Slovannal szemben. 

A szezon második részében már korántsem volt olyan kiegyensú-lyozott Storck irányítása alatt a DAC, így egyre nőtt a hátránya a listavezető pozsonyiakkal szemben. Az alapszakasz végére már 10 ponttal vezettek az égszínkékek. A felsőházi rájátszásban sem sikerült közelebb kerülni a Slovanhoz, 5 fordulóval a bajnokság vége előtt inkább már a második hely megőrzésére kell koncentrálnia a DAC-nak, hiszen a nagyszombati Spartak 5 pontra megközelítette a sárga-kékeket. 

Ráadásul a szezon előtt és a szezon közben is állandóan kiemelt hangsúlyt kapó Slovnaft Cupban még az elődöntő előtt elvérzett a csapat. A negyeddöntőben a másodosztályú Banská Bystrica búcsúztatta Storck legénységét. Valószínűleg ez a fiaskó is közrejátszhatott a német mester korai menesztésében. 

Bevezető

A labdarúgó Fortuna Liga második helyén álló DAC vezetősége szerdán közös megegyezéssel felbontotta Bernd Storck vezetőedző szerződését.
 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Mészáros György

Read More

Post Comment